Hoşgeldiniz  

TURİZMCİ ERCAN CANER SEZONDAN ÜMİTLİ

Semih Köken | 17 Mayıs 2015 | Turizm A- A+

Kemerin yetiştirdiği genç ve başarılı Turizmcilerden Ercan Caner 2015  haziran aylarından itibaren turizmin hızla ivme kazanacağını dile getirdi.
Hükümetin Turizme desteğini destekleyen Caner.
11198702_10205697716575149_482985367_n
Destek paketi genişlerse ;
Eğer turizm destek paketini diğer ülkeler de kullanabilirse, fiyatları ve hizmet kalitesini düşürmemiş,  bu ülkelerden gelen turist sayısını arttırarak BDT pazar açığını da fazlasıyla kapatmış oluruz.
Rusya krizden bütün bölgeler şüphesiz çok etkilendi, ancak senelerdir zaten 4 aya sıkışmış olan Ege’de Rus operasyonu çıkmaza sürükleniyor.  Bence şimdiden Ege bölgesi için ekim, kasım ve 2016 sezonu  önlemlerini almalıyız.
Bu sene ekim ve kasım aylarında diğer pazarları da işin içerisine katarak yakıt desteğinden yararlandırabilirsek  nisan ,mayıs aylarındaki zararı kapatır, personel istihdamını kasım sonuna kadar uzatmış oluruz.
Otelciler sadece BDT ülkeleri için fiyat düşürmüyor.  Diğer ülkelerde de işler yolunda gitmedi , hatta BDT pazarından önce Avrupa pazarına aksiyon verildi. 10 euro kayıp yerine 5 euro kayıp ile bu boşluklar doldurulmaya çalışıldı ve şüphesiz erken hareket edenler kazandı.

İki senede toparlanamayız
Fiyatları geçen seneye oranla bu sene %30 a kadar düşürmek ne yazık ki 2 sene de toparlanamayacak bir düşüş olur. Ayrıca bu anormal fiyat düşüşlerinden dolayı turizm sektöründen elde edilen vergilerin de aynı oranda kayıp yaşanacağı ilgili bakanlık tarafından göz ardı edilmemelidir.

Fiyat düşürmek yerine;
Yaş aksiyonu olarak ücretsiz çocuk sayısını veya yaşını arttırabilirler, 60 yaş indirimini 50 yaşına kadar çekilebilir, mevcut konseptlere eklemeler yapmak gibi daha bir çok strateji uygulayarak bu dönemlerde satışlara ivme kazandırabilirsiniz.
Bakanlığımızın ve Sektör temsilcilerimizin bir masada tekrar buluşup mümkünse yakıt desteğini ekim ve kasım ayları için (Tüm Pazarlara ) uygulayabilirsek, bu sıkıntılı süreci çok kolay ve 2014 yılına fark atarak kapabiliriz diye düşünüyorum.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle