Hoşgeldiniz  

Turizm Seyahat Acentalarına İzin Muafiyeti çıktı

Semih Köken | 05 Mayıs 2021 | Turizm A- A+

İçişleri Bakanlığı, tepkilere neden olan seyahat acenteleri ile ilgili kararından utangaç bir şekilde geri adım attı.

19 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında kısmi kapanmaya giren Türkiye’de, turistler kısıtlamaların dışında bırakılırken onlara hizmet veren seyahat acenteleri kısıtlamalardan muaf tutulmamış ve bu da sektörde kaosa neden olmuştu.

 

TÜRSAB üyelerine duyurdu

 

TÜRSAB tarafından yapılan açıklamada, ‘’Birliğimizin yapmış olduğu başvuru ve kampanyalar sonuç verdi. T.C. İçişleri Bakanlığı Görev Belgesi E-başvuru Sistemine Seyahat Acentaları NACE kodu da eklendi. Bu zorlu süreçte desteklerini esirgemeyerek sektörümüze sahip çıkan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ denildi.

 

Seyahat acentelerinin kodu sisteme eklendi

 

TurizmGüncel’in edindiği bilgiye göre İçişleri Bakanlığı mevcut genelgeye ‘seyahat acenteleri kısıtlamalardan muaftır’’ şeklinde bir ibare eklemedi ancak muafiyet belgesi onaylanırken girilen muafiyet koduna seyahat acentelerinin 790 ile başlayan kodudunu da ekledi.Turizm Seyahat Acentalarına İzin Muafiyeti çıktı lütfen EDEVLET üzerinden EBAŞVURU ile müracaatta bulununuz. Müracaatınızın akabinde Başvurularım sekmesine tıkladığınızda otomatik olarak izin belgenizi görüntüleyip, dökümanınızı alabiliyorsunuz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nden (TÜRSAB) yapılan açıklamada, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi ve Görev Belgesi uygulamasındaki hataların Türk turizmine zarar verdiği belirtilmişti. Bundan kısa süre sonra Bakanlık genelgesi ile Turizm Seyahat Acentalarına İzin Muafiyeti çıktı

Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi ile yabancı turistlerin kısıtlamalardan muaf tutulduğu hatırlatılan otellerin hizmet vermeye devam ettiğinin de altı çizildi.

“HİZMET SATIN ALMIŞ TURİSTLER, SATIN ALDIKLARI HİZMETE ULAŞAMIYOR”

Turistleri ülkeye getiren ve onları havaalanından alıp oteline götürmek, gezdirmek ve tatili biteni ülkesine geri dönmek üzere otelinden alıp uçağına bindirmekle görevli seyahat acentelerinin bu hizmetlerini veremediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Seyahat acentesinden hizmet satın almış turistler, satın aldıkları hizmete ulaşamıyor ve tatilleri zehir oluyor. İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’nde yabancı turistlere hizmet verecek seyahat acentelerini muafiyet listesine eklemediği gibi, e-devlet üzerinden yapılacak ve kısıtlamada görevini yapacak kişilere verilecek Görev Belgesi başvurusunda otel çalışanlarına ilişkin tanım varken, seyahat acentelerin faaliyet alanı “muaf olmayan işler” kapsamında değerlendiriliyor. Bu nedenle seyahat acentelerinin başvuruları reddediliyor, turistler tura çıkamıyor, otellerine gidemiyor.

TÜRSAB, daha önceleri olduğu gibi, kısıtlama dönemlerinde ve en son Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na yabancı turistlere hizmet verecek seyahat acentelerinin kısıtlamalardan muaf olmaları hususunu hatırlatan, talep eden çok sayıda başvuru yapmış olsa da bu başvurulara bugüne kadar bir cevap alamamıştır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle