Hoşgeldiniz  

TATİL DE SİZİ BEKLEYEN TEHLİKELER

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2020 | Turizm A- A+

Tatil hayali kuranları bekleyen tehlike: Herkesin karşısına çıkacak
Havaların ısınmasıyla birlikte korona virüse rağmen tatil planları yapılmaya başlandı. İktidarın normalleşme adımları ve Turizm Bakanlığı’nın hamleleri sonrası sektörde tedbirlerle birlikte sezonun açılacağı belirtildi. Öte yandan korona etkisini sadece tedbirler konusunda değil fiyatlar konusunda da etkileyeceği belirtildi.

Tatil hayali kuranları bekleyen tehlike: Herkesin karşısına çıkacak

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü Türkiye’de de etkisini gösterirken, Mayıs ayı itibariyle salgından yaşanan ölümlerin sayısı da belirgin bir şekilde azalmaya başladı.

Ölümlerin azalmasıyla birlikte iktidar da normalleşmeye yönelik ilk adımları attı. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çağrısı üzerine Temmuz sonu yapılması planlanan sınavlar Haziran ayına çekilirken, gerekli tedbirlerin alınmasıyla birlikte turizm sektörüne an vermek için bazı adımların atılacağı belirtildi. Öte yandan Bakan Ersoy, Türkiye’ye turist gönderen ülkelere ‘Biz hazırız’ mesajı göndereceğini açıklamıştı.

OTEL PLAJ VE LOKANTALARDA O KURALLARA DİKKAT

Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası otellerde ve plajlarda uyulması gereken kuralları da açıkladı. Otellerde hijyen kurallarına dikkat edileceği belirtilirken, açık büfe uygulamasına son verileceği, lokantalarda oturma mesafesinin 1,5 metre aile bireyleri arasında ise 60 santimetre olacağı belirtildi. Plajlarda ise şezlonglar arası mesafenin 5 metre olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca misafir kullanımı için resepsiyon bölgesinde alkol bazlı el antiseptiği /dezenfektanı, koruyucu ekipmanlar bulundurulacak. Resepsiyon ve insan hareketinin yoğun olduğu alanlarda yerlere çizgiler çekilerek sosyal mesafeyi belirten düzenlemeler yapılacak. Maskesi olmayan turistlere otel girişinde maske verilecek. İşe geliş ve gidişlerde personelin vücut ısıları ölçülerek kayıt altına alınacak.

Odalarda tek kullanımlık (şampuan, sabun, duş bonesi, bardak, tabak, çatal bıçak takımları) malzemelerin kullanılması için düzenleme yapılacak. Yatak odalarının boşaltılmasından sonra yeni bir kullanım için mümkün olduğunca 12 saat boş bırakılacak.

Otellerin doluluk oranı da sosyal mesafe kuralları gereğince yüzde 50’lerde tutulacak.

TATİL HAYALİ KURANLARI BEKLEYEN TEHLİKE

İşte tam da burada tatil hayalleri kuran vatandaşlar için büyük tehlike devreye giriyor. Nasıl mı?

Otellerde alınacak ekstra hijyen tedbirlerinin haliyle işletmelere bir masrafı olacak. Söz konusu masraflara bir de otellerin doluluk oranlarına yönelik bir kural eklenince bu maliyet işlemeye katlanarak yansıyacak.

İşletme sahipleri ise otelleri tam kapasite dolduramayacakları için durumun müşteriye, turiste yansıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Korona virüs gölgesinde tatil planı yapan vatandaşların kendilerinin bekleyen yüksek fiyat uygulamalarını da göz önünde bulundurması gerekecek.

Öyle ki, uçuşların başlama kararıyla birlikte, uçak biletlerinde de yüzde 50’ye varan artışlar bekleniyor. Bu artışlara gerekçe olarak ise sosyal mesafe dolayısıyla boş bırakılması zorunlu olacak koltuklar gösteriliyor.

Benzeri oranda bir zammın otel, plaj ve lokantalara da yansıması bekleniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle