Hoşgeldiniz  

Rusya, Türkiye’ye olan uçuş yasağını uzattı

Semih Köken | 01 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Turizm A- A+

Rusya, Türkiye’ye olan uçuş yasağını uzattı

Rusya, Türkiye’ye olan uçuş yasağını uzattı

 

Turizmciler, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların başlamasını beklerken Rusya’dan yapılan açıklamada uçuş yasağının uzatıldığı açıklandı.

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, “Türkiye ve Tanzanya’daki zorlu epidemiyolojik durum dikkate alınarak” ifadesiyle bu ülkelerle hava trafiği üzerindeki mevcut kısıtlamaların 21 Haziran 2021’e kadar uzatılmasına karar verildi.

Türkiye’ye uçuş yasağını uzatan Rusya, 8 ülkeye daha uçuş başlatıyor

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi, 10 Haziran’dan itibaren 7 ülkeye daha düzenli uçuşların başlayacağını duyurdu.

Gazetem.ru’daki habere göre, Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi Rusya’nın Avusturya, Macaristan, Lübnan, Lüksemburg, Mauritius, Fas ve Hırvatistan ile düzenli uçuşların yanı sıra Arnavutluk ile charter uçuşlarına yeniden başlayacağını bildirdi.

Uçuş yasağı sektöre ağır darbe vururken, Rus halkı sert eleştiriler yapıyor

Uçuş yasağı sektöre ağır darbe vururken, Rus halkı sert eleştiriler yapıyor

Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağını uzatması, ülkenin turizm sektörünü çaresiz duruma düşürdü.

Türkrus.com’un haberine göre Rusya Turizmciler Birliği basın sözcüsü Irina Turina, charter uçuş yasağının uzatılmasının “sektör için yeni bir ağır darbe” olacağını söyledi.

Sosyal medyada ise, günlerdir yasağın kaldırılacağı umuduyla bekleyen ve satın aldıkları Türkiye turlarını iade etmeyen turistler, “son dakika” kararının mağduriyetiyle sert eleştirileri dile getiriyor.

Rus basını: “Türkiye’ye charter uçuş yasağı uzatıldı”

Rus basını: “Türkiye’ye charter uçuş yasağı uzatıldı”

Rus basını, Rusya’nın Türkiye’ye charter uçuş yasağını uzatma kararı aldığını yazıyor. Ancak yasağın uzatıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Resmi kaynak RBC’ye verdiği demeçte, Türkiye ile Rusya arasındaki uçuş sayısı kısıtlamasının 1 Haziran’dan sonra da devam edeceğini, kararın enfeksiyonla mücadele operasyon merkezi tarafından verildiğini söyledi.

TASS’a konuşan bir yetkili, “Sınırlamaların uzatılmasına dair karar alındı” dedi. Yasağın hangi tarihe uzatıldığı henüz belli değil.

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, kendi kaynaklarına dayanarak uzatma kararının 21 Haziran ya da 1 Temmuz’a kadar geçerli olabileceğini yazdı.

Tourdom ise uzatma kararının 15 Haziran’a kadar olabileceğini, resmi bir açıklama yapılmadığı için sektörde haberlerin ihtiyatla karşılandığını yazdı. (Türkrus.com)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle