Hoşgeldiniz  

Otelin kaçak bölümleri yıkılıyor Darısı kemerin Başına…

Semih Köken | 27 Ekim 2021 | Turizm A- A+

Otelin kaçak bölümleri yıkılıyor Darısı kemerin Başına…

Marıl Resort Otelin kaçak bölümleri yıkılıyor

Marıl Resort Otelin kaçak bölümleri yıkılıyor
Didim’de bulunan Marıl Resort Otelin kaçak bölümleri belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Kaçak yapılardan dolayı defalarca mühürlenen, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a saldırıya varan olayların yaşandığı Marıl Resort Oteldeki kaçak yapılarla ilgili sonunda harekete geçildi.

Ses Gazetesinden Hüseyin Çalışkan’ın haberine göre, Didim’de görkemli bir törenle hizmete açılan Maril Otel, işletme ruhsatının olmaması sebebiyle mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından bu kez izinsiz yapılardan dolayı yıkım işlemine başlandı. Geçtiğimiz aylarda otelin bazı kısımlarının kaçak olması sebebiyle Didim Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince mühürleme işlemi yapılmasına rağmen otel faaliyetlerine devam etmiş ve müşteri almayı sürdürmüştü. Didim Belediyesince yapılan tebligatların ardından ve mahkemece alınan yasal kararlar sonrasında yıkım için belediye ekipleri sabah saatlerinde otele geldi.

Otel ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otel ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, bölgedeki güvenlik tedbirlerini kontrol etti. Didim Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener de yıkım çalışması hazırlıklarını yerinden kontrol ederken, Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu otel yetkililerine ve otel avukatına bilgilendirme yaparak otelin boşaltılmasını istedi.

Arbede yaşandı

Didim Belediyesi zabıta ekipleri ile emniyet güçlerinin otel içerisinde ve çevresinde önlem almasının ardından çalışma başlatılırken, Otel Sahibi Ahmet Orak ise yaşananların doğru olmadığını ileri sürdü. Yıkım çalışmalarına ilk olarak otelin açık havuzunun etrafını çeviren cam korkuluk duvarlarından başlanırken, kepçelerle yıkımlar gerçekleştirildi. Yıkımda duvarların yıkılmasının ardından otel sahibi ve yanındakilerin kısmı müdahale etmesinin ardından arbede yaşandı. Arbedede bir zabıta personelinin elini bıçağın kestiği ileri sürülürken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Arbede kısa sürede sona ererken, yıkım çalışmaları havuzun boşaltılma işlemi nedeniyle kısa süreliğine durduruldu.

Deniz Atabay: Kanunsuz yapı ve işletmelere göz yummayacağız

Otelin kaçak yapılarının yıkılmasıyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı A Deniz Atabay, belediye olarak kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde mahkeme kararıyla işlem yapıldığını kaydederek, “Didim Belediyesi olarak kanunsuz yapılara ve işletmelere göz yummayacağız. Belediye olarak yaptığımız her işi kanun ve onun ölçülerinde yapmaya devam edeceğiz. Yıkım çalışmaları da bu kapsamda devam edecek.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle