Hoşgeldiniz  

Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi nisanda açarız ağustosta dolarız

Semih Köken | 05 Şubat 2021 | Turizm A- A+

Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi nisanda açarız ağustosta dolarız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin nisanda açılacağını ve Türkiye’nin ağustosta dolacağını söyledi.

 

TurizmGüncel

‘’Rakiplerimizden daha iyi performans gösterdik’’

 

Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sunduğu Akşam Haberleri’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 2020’de rakiplerine (İspanya, Yunanistan) kıyasla daha iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. Bu başarının arkasında güvenli turizm sertifikasının yattığını söyleyen Ersoy, ‘’Bunu kamu ile özel sektörünün çok başarılı bir iş birliği ile başardık. Güvenli turizm sertifikasını kanunla zorunlu tuttuk ve çok sıkı uyguladık. Birçok ülke bu sertifikayı kopyalamaya çalıştı ama yapamadı.’’ dedi.

 

Turizmi nisan ayında başlatırız, soft açılış yaparız’’

 

Turizmi nisan ayında başlatmayı hedeflediklerini söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Çok yoğun bir şekilde değil ama soft bir açılış yapacağız. Turizm Akdeniz’de başlayacak güney Ege ve kuzey Ege’ye yayılacak. Nisanda Rus bayramı var 10 günlük tatil var. Orada bir yoğunluk oluşur. Devamında ramazan bayramı var. Bütün bunlara bakarsanız hareketlenmeyi başlatırız.’’ İfadelerini kullandı.

 

‘’Pazarları kontrol altında tutmamız lazım’’

 

Pandemi döneminde hava köprülerinin son dakikada açılıp kapandığına dikkat çeken Ersoy, son dakika tanıtımı yapılacağını ve pazarların kontrol altında tutulacağını ifade etti. Ersoy, ‘’Bizim her dakika pazarları yönetmemiz ve son dakika karar veren misafirleri almamız lazım.’’ şeklinde konuştu.

 

‘’Ağustos, eylül, ekim döneminde Türkiye dolacak’’

 

Ersoy konuşmasının devamında, ‘’Şu anda ağustos, eylül, ekim tatiline yoğun talep var. Bu dönemde Türkiye dolacak gibi görünüyor. Oteller geçen yılki indirim farklarını ve kur farklarını yansıtıyorlar ama eskide olduğu gibi yerliye başka yabancıya başka fiyat yok. (…)Turizm nisanda yerli pazarla başlar, nisan sonu itibariyle Rusya ve devamında İngiltere devreye girer. Buradaki kritik nokta haftalık vaka sayısının 100 binde 20’yi geçmemesi. Bu oranlara sahip olanlar misafir ağırlamaya hazır hale geliyor. Şu anda hangi ülkenin nasıl hareket edeceği bilinmiyor. O zamanki vaka sayılarına bakılacak.’’ diyerek fiyat kontrolünde internetin önemine dikkat çekti.

 

Ersoy ayrıca, 2021’de 31 milyon turist hedeflediklerini ve bu sayıya mutlaka ulaşacaklarını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle