Hoşgeldiniz  

Kum heykellere ziyaretçi akını

Semih Köken | 05 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Antalya’da bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilen Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali, ziyaretçi akınına uğruyor. Dünyanın dört bir yanından her yaştan turistin ziyaret ettiği festivalin gecesi ile gündüzü farklı atmosferlere ev sahipliği yapıyor.

**

Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali, İskenderiye Feneri, Keops Piramitleri, Rodos Heykeli, Zeus Heykeli, Artemis Tapınağı, Kral Mausollos’un Mezarı (Halikarnas Mozolesi) ve Babil’in Asma Bahçeleri ve dünyanın yedi harikası heykelleriyle dikkat çekiyor. Festival bünyesinde bulunan heykellere farklı ülkelerden gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali Koordinatörü Cem Karaca, “Festivalimizde her yeni yıl hedefimizi bir adım ileri götürerek yola çıkıyoruz. Antalya Uluslararası Kum Heykeller Festivali’ni dünyanın en görkemli, görselliği yüksek festivali yapmayı hedefliyorum. Ziyaretçi sayımızı her yıl binlerce arttırarak gelecekte milyon kişilere ulaşmayı istiyoruz” dedi.

KİMİSİ GÜNDÜZ GELİYOR KİMİSİ GECE
Festival sonunda hedeflerinin 275 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak olduğunu vurgulayan Karaca, “Avrupa, Rus, Uzakdoğu ve İran’dan bölgeye gelen turistler fuarımıza geliyor. Kimisi gündüz geziyor, kimisi gece. Fakat festivalimiz gece daha bir güzel oluyor. Heykellerin çevresine yerleştirilen led ışıklar mistik bir atmosfer oluşturuyor” diye konuştu. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle