Hoşgeldiniz  

Kruvaziyerde iki dev Antalya’da

Semih Köken | 17 Ekim 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Kruvaziyer turizminin iki devi Aida Stella ile Mein Schiff 1 adlı gemiler, bir saat arayla Port Akdeniz Antalya Limanı’na demirledi.

Antalya’da kruaziyer turizmde sevindirici bir olay yaşandı. Akdeniz’in en büyük kruvaziyer gemilerinden ikisi, 1 saat arayla Port Akdeniz Antalya Limanı’na geldi. Bir günde yaklaşık 9 bin yolcunun indi-bindi yapacağı iki dev gemiden TUI’ye ait Mein Schiff 1 saat 03.30’da, Aida Stella ise 04.30’da limana yanaştı. Limanda dev gemilerin yolcuları için 1000’er metrekarelik iki çadır kuruldu.

Yaklaşık 3 bin yolcu ve 620 personelle Antalya Limanı’na gelen 254 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğindeki, 71 bin 304 grostonluk Aida Stella ile 2 bin 500’e yakın yolcu ve 600 civarı personeli bulunan 260 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki Mein Schiff 1 adlı gemiler, saat 23.00 sıralarında limandan ayrılacak.

Turizmin başkenti Antalya’da güzel bir gelişme yaşandığını belirten Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “İki yolcu gemisi yaklaşık 9 bin kişilik Alman yolcularıyla limanımızı ziyaret etti. Bu gemilerin biri Pire’den, biri de Rodos’tan geliyor. İsrail ve Kıbrıs’a devam edecekler. Bizim için çok önemli bir operasyon bu gemilerin uğrakları. Antalya Limanı kruvaziyer turizminde Türkiye’nin dördüncü büyük limanı. Hedefimiz daha üst sıralara tırmanmak” dedi.

Kruvaziyer turizminde bir Türk şirketi olarak neredeyse Akdeniz’i Türk gölü haline getirdiklerini belirten Özgür Sert, Barselona, Lizbon, Malaga, Adriyatik’teki Bar, Kuşadası, Bodrum, Antalya limanları, yüzde 30 hissesine sahip oldukları Malta limanlarının yanı sıra, henüz kesinleşmeyen Dubrovnik Limanı ve birkaç proje üzerinde daha çalışıldığını söyledi.

Geçen yılı 175 bin yolcuyla kapattıklarını dile getiren Sert, “Bu yılki hedefimiz de 175 bin. Güzel haberlere bugünlerde muhtacız, ulusal ve uluslararası anlamda çok da iyi bir şekilde duyulmuyoruz ülke olarak maalesef. Çok üzgünüz ve bu da kruvaziyer turizmimize etkiliyor. Bizim limanımız dışındaki bazı limanların kruvaziyer gemi durakları iptalleri oldu. Sayılarda azalmalar oldu fakat biz buna rağmen işlettiğimiz Kuşadası, Bodrum, Antalya limanlarında mevcut yolcu adedimizi koruduk. Küçülmeden varlığımızı devam ettirebildik. Umarım gelecek sene ülkemiz için her şey daha iyi olacak ve yükselişe geçeceğimizi umuyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle