Hoşgeldiniz  

KENTE 1 MİLYAR 100 MİLYONLUK KATKISI VAR

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’da profesyonel fuarcılığın en önemli adresi ANFAŞ Expo Center’ın kurucularından, 1994-2007 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı yapan, ardından iki dönem Ak Parti’nden Antalya milletvekilli seçilen Sadık Badak, yeniden eski görevine döndü. ANFAŞ Başkanı Badak, ANFAŞ’ın kent ekonomisine katkısı, yeni yatırımlar, fuar organizasyonları ve projelere ilişkin bilgiler verdi.

ANFAŞ fuar merkezinin kent ekonomisine özellikle turizmde düşük sezon denilen kış döneminde katkı sağlaması için kurulmuş bir yapılanma olduğunu belirten Sadık Badak, 15 yıldır eylül-mayıs ayları arasında kent ekonomisine ciddi katkıda bulunulduğunu söyledi. Bu ekonomik katkının gerek fuar gerekse fuar ziyaretçileriyle gerçekleştiğini kaydeden Badak, ziyaretçilerin büyük kısmının İzmir’den Van’a, İstanbul’dan Gaziantep’e kadar çeşitli kentlerden geldiğini belirtti. Bir kısım ziyaretçinin ise Avrupa, Kafkas ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülke vatandaşlarından oluştuğunu aktaran Badak, bu çerçevede özellikle kriz döneminde hem Antalya’ya hem de Anadolu’daki iş hayatına katkıda bulunabilmesi bakımından bir Road Shop programı hazırlandığını kaydetti.

 

 12 BÜYÜKŞEHİRDE ROAD SHOP

Bu çalışmanın ATSO, AKTOB, ATAV, İhracatçılar Birliği gibi kurumlarla işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin planlandığını belirten Sadık Badak, bu kapsamda İzmir, Bursa, Eskişehir, Ankara, Konya, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Mersin, Adana, Erzurum ve Van’dan oluşan 12 büyükşehre ziyaretler yapılacağını söyledi. Badak, bu ziyaretlerde Antalya’nın, hava ve karayolu ulaşım imkanları, kolaylıkları, geniş kolay alışveriş ve konaklama imkanlarıyla Antalya fuarlarının profesyonel yapılarının tanıtımlarının yerinde yapılacağını dile getirdi.

 

Badak, “Mesela Van’da, Antalya’da düzenlenen fuarlardan istifade edebilecek, bayilik alabilecek veya kontrat yapıp bu fuarların katılımcılarından mal temin ederek Kafkas ülkeleri, İran veya ötesine satış yapabilecek kişilere yerinde tanıtımlar bilgilendirme yapılacak” dedi.

 

 YILLIK KATKISI 1 MİLMYAR 100 MİLYON TL

ANFAŞ tarafından düzenlenen 12 fuarın ortalama doğrudan cirosunun 50 milyon TL, dolaylı katkısının ise bunun 22 katı olduğuna işaret eden Sadık Badak, Antalya’da düzenlenen fuarların kent ekonomisine katkısının yıllık yaklaşık 1 milyar 100 milyon TL olduğunu açıkladı. Katkının sadece parasal olmadığına da işaret eden Badak, “Sosyal gelişim katkısı, genel refah artışı bakımından da önemli katkılar sunuyor. Her yeni organizasyonda bu çarpan çoğaltan etkisini artıracaktır. Raylı sistemin gelmesiyle fuarların kent ekonomisine katkısı daha da artacaktır” dedi.

 

 25 MİLYONLUK YENİ YATIRIM

ANFAŞ bünyesindeki fuarların kapsam olarak büyüdüklerine de işaret eden Badak, 2016 yılında tamamlanmak üzere mevcutta 34 bin metrekare olan Expo Center’ın 25 milyon TL’lik yatırımla 22 bin metrekare daha ilave bir bina ile toplamda 60 bin metrekareye yaklaşacağını söyledi. Yeni fuar konularında da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle