Hoşgeldiniz  

Kader Günü

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2014 | Siyaset, Turizm A- A+

Antalya’da 5 kilometre boyunca internetten şezlonga, soyunma kabinlerinden tuvalete ücretsiz en büyük halk plajı olmaya aday Konyaaltı Sahili, yenilenen yüzüyle 22 Haziran Pazar günü hizmete açılacak.

KADERAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Milli Emlak Genel Müdürlüğü’yle yaptığı protokolle devraldığı Konyaaltı Sahili, tamamen ücretsiz halk plajına dönüşen yeni yüzüyle 22 Haziran Pazar günü saat 15.00’te yapılacak törenle hizmete girecek. Sahil Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden ANET üzerinden işletilecek. ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, ücretsiz kullanıma sunulacak 7 bin şezlong ve 3 bin 500’er şemsiye ve sehpanın sahile yerleştirilmeye başlandığını söyledi.

Sahilde, yazın kavurucu sıcaklarında ayaklar yanmadan denize ulaşmayı sağlayacak 1 kilometre ahşap yol oluşturulacak, 4’erli 30 duş ve yeni soyunma kabinleri de yapılacak.

HER PLAJA BÜFE

Konyaaltı Sahili’nin 10 ayrı plaj bölgesine ayrıldığını kaydeden Dinçmen, her plajda bir büfenin bulunacağını söyledi. Tamamen söküp takılabilir malzeme kullanılarak yapılan büfelerin yine belediye şirketi EKDAĞ tarafından hazırlandığını aktaran Dinçmen, büfelerin aynı zamanda plaja gelen tatilcilerin ve Antalyalıların ihtiyaçlarını karşılamasının yanında birer merkez gibi işlev göreceğini söyledi.

ENGELLİLERE ÖZEL DÜZENLEME

Bu bağlamda her büfenin yanında engelli rampası yer alacak. Bu rampayı kullanarak sahile inecek engelli birey, yine kendileri için oluşturulan yoldan denize ulaşacak. Her plajda ayrıca engellilerin denize girerken kullanacağı 4’er adet tekerlekli sandalye bulunacak.

SEYYAR SATICI TEK TİP, MANGAL YASAK

Her türlü seyyar satıcının girmesinin yasak olduğu sahilde mısır, midye gibi ayaküstü satış yapanlar için büfelerin yanında satış noktaları oluşturulacak. Tek tip kıyafet giyecek bu seyyar satıcıların isimlikleri olacak ve ancak genel bilgi taramasından temiz çıkanlarını çalışılmasına izin verilecek.

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, “Sahile seyyar satıcının girmesi kadar mangal yakmak da yasak olacak” dedi.

BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONUNA ŞARJ, KABLOSUZ İNTERNET

Her büfenin yanında şemsiye ve bank-şezlongda enerjisini güneşten alan enerji üniteleri yer alacak. Bu noktalarda isteyen cep telefonu ya da tablet bilgisayarını şarj edebilirken, sahilde ücretsiz kablosuz internet hizmeti de buradan sağlanacak. Ücretsiz internet hizmeti için her plajın ayrı bir şifresi olacak ve bu şifrenin bir kez girilmesi, yıl boyunca bu hizmetten yararlanmak için yeterli olacak.

SAHİLE ELEKTRİK TESİSATI

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Dinçmen, çalışmalar sırasında karşılaştıkları en büyük sorunun elektrik olduğunu söyledi. Sahilde elektrik tesisatı bulunmadığını aktaran Dinçmen, “Sahile baştan sona yeni bir elektrik tesisatı kurduk. Bununla birlikte uzmanların ‘Bu yaz çok sıcak geçecek’ uyarısını da dikkate alarak sahile jeneratör yerleştireceğiz” diye konuştu. Dinçmen, elektrik altyapısının tamamlanmasıyla sahilin gece tamamen karanlığa teslim olmaması için 36 projektörle bölgenin aydınlatılacağını söyledi.

CANKURTARAN KULELERİ

Özellikle hafta sonlarında ‘iğne atsan yere düşmez’ noktasında kalabalık olan Konyaaltı sahilinde toplam 14 cankurtaran görev yapacak. Her plaja birer cankurtaran kulesi kurulacak. Konyaaltı’nda Avrupa Birliği standartlarında cankurtaran hizmeti verileceğini belirten Dinçmen, cankurtaranların 10’unun kulede, 4’ünün ise sahilde olacağını kaydetti.

SAHİL GÜVENLİĞİ

Konyaaltı sahilinde güvenliğin sağlanması için her plajda 5 zabıta ve 5 güvenlik görevlisi çalışacak. Toplamda 50 zabıta ve 50 özel güvenlik sahilde, 15 özel güvenlik görevlisinin de dışarıda çalışacağını aktaran Gökalp Dinçmen, akşam 22.00’ye kadar sahilin güvenliğinin bu ekipte olacağını dile getirdi. Alanın güvenliği 22.00’den sonra polis tarafından sağlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle