Hoşgeldiniz  

İşten çıkarılan işçiler alacakları ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı

Semih Köken | 26 Kasım 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’nde mali sıkıntılar nedeniyle kapanan 5 yıldızlı bir otelde işten çıkarılan bir grup işçi, alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle otel önünde eylem yaptı. Otel yetkilileri ise ödemelerin aralık ayında yapılacağını söyledi.

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’nde geçen eylül ayında yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle geçici süreliğine kapatılan 5 yıldızlı otelde işten çıkarılan ve aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu bir grup otel önünde toplandı. Jandarma ekipleri otel önünde önlem alırken, tazminatları ve alacaklarının ödenmediğini söyleyen çalışanlar adına basına açıklama yapan Yusuf Çoşar, yaklaşık 3 aydır ödeme beklediklerini belirtti.

İşten çıkarılan 450 işçinin imza toplayıp hem otel yönetimine hem de ilgili bakanlığa gönderdiğini aktaran Çoşar, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini savundu. Otel yönetiminin ödemelerin tarihini sürekli ertelediğini ileri süren Çoşar, “Otelden hiçbir yetkili gelmiyor. Aralık ayının 1’inde ödeme yapılacak diye yine söz verdiler. Ben inanıyorum ki meclisteki büyüklerimiz inşallah bu duruma el koyar. Bizim istediğimiz verilen sözlerin yerine getirilmesi. Çin’den gelen arkadaşlarımız paralarını alamadığı için ülkelerine dönemiyor. Bazı Rus çalışan arkadaşlar, devlet kanalıyla ülkelerine döndüler ama bizler hala buradayız. Yazık bu insanlara” dedi.

Otele gelen Göynük eski Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, otel yöneticileriyle görüştüğünü ve otel sahibinden de mağduriyetin çözülmesini isteyeceğini söyledi. Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin ise otel yönetimi ile görüştükten sonra Genel Direktör Ersoy Halavurt’un açıklama yapacağını aktardı. Sonrasında grubun yanına gelen Genel Direktör Halavurt, işçilerin mağduriyetlerini bildiğini ve kendilerine hak verdiklerini belirtirken, 1 Aralık’ta ödemelerin yapılacağını kaydetti. Grup bu açıklamanın ardından dağıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle