Hoşgeldiniz  

Gelen turist bizden aç

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2015 | Turizm A- A+

KALEDER Başkanı Hasan Kilit, turizm sezonunun iyi gitmediğini belirterek, paralı turist gelmiyor, esnaf ise para kazanamıyor. Gelen turist bizden aç” dedi

Kalekapısı Esnaflar Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, turizm sezonundan esnafın beklentilerine dikkat çekerek, yaşanılan sıkıntıları anlattı. Kilit, “Bu sene de aksaklılıklar vardı. Yine de güzel bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Esnaf kardeşlerimiz ve bizim beklentilerimiz var. Türkiye’deki Turizm sezonunun kötü gitmesi, Türkiye’nin Avrupa’da yeterince tanıtılamamasından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

 

Antalya’da turizm ölüyor

Antalya’da paralı turist olmadığını savunan Başkan Hasan Kilit, “Antalya’da turizmi kendi aramızda konuşuyor ve turizmin başkenti diyoruz. Burası tarih kokan bir şehir. Yeterince turist var ancak, paralı turist yok. Çarşılardan alışveriş edecek turist yok. Türkiye’ye gelen turist genelde Türkiye’nin ucuz olmasından dolayı geliyor. Turizmin başkentinde turizm ölüyor” dedi.

Gelen turist bizden aç

Çarşıdaki turistin ise para harcamadan bakıp geçtiğini ifade eden Kilit, “Sezon yeni açıldı ancak Haziran ayı kötü geçiyor. Turist bizden aç. Turizm anlayışı değişmeli. Otellerin altında bulunan çarşılar kaldırılmalı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir turizm anlayışı yok. Avrupa’da hiçbir otelin altında dükkan bulunmuyor. Sadece otelin kendi restoranı var. Avrupa’da her şey dahil sistemi yok. Yöneticilerin, idarecilerin turizm, tanıtım ve reklam anlamında bir şeyler yapması lazım. Esnaf kan ağlıyor” şemlinde konuştu.

 

Her şeye rağmen umutluyuz

Dünyadaki son siyasi politikalardaki gelişmelerden dolayı esnafın sıkıntıda olduğunu ifade eden KALEDER Başkanı Hasan Kilit,  “Sorunların aşılabilmesi için turizmle ilgili çalışmalar beklemekteyiz. Özellikle Antalya’da ilkokullardan itibaren turizm dersinin olması lazım.  Turizmi bilim dalı olarak kabul etmek gerekir” dedi. Turizmde kalıcı çözümler bulunması gerektiğini ifade eden Hasan Kilit, “Alışveriş merkezlerinin zararı minimuma indirilmeli. Tabi bunu direk olarak tur acenteleri ile yapmak lazım. Bu sıkıntılar sadece yerel yönetim olarak değil, direk olarak yukardan çözülmesi gerekir. Turizm acenteleri bu işi bence turist getirirken, turistten para kazanmayı değil, alışveriş merkezlerinden para kazanmayı düşünüyor. Küçük esnafı düşünen yok. Hanut konusunda mağaza sahiplerinin ilk önce kendilerini tertip ve düzene almaları lazım. Çalıştırdığı personelin hanut yapmaması lazım. Yaptırmaması lazım. Balık baştan kokar derler bizim de esnafımızın kendinden kokuyor” dedi.  Türkiye’de ekonominin çok kötü gittiğine değinen Kilit, “İnsanlar kredi kartlarına yüklendi. Tüketime dayalı bir ekonomik model var. Tüm olumsuzluklara rağmen umutluyuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle