Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 Antalya’da Bambu ve Rattan Bahçesi

SEMİH KÖKEN | 24 Şubat 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Kanada’da 1997 yılında kurulan Uluslararası Bambu ve Rattan Topluluğu (INBAR) EXPO 2016 Antalya alanında bir bahçe kuracak. INBAR Genel Direktörü Dr. HansFriederich, Antalya’ya gelerek, EXPO 2016 çalışmaları hakkında bilgi aldı ve alanda incelemelerde bulundu.

 

40 ülkenin üye olduğu INBAR’a Türkiye’nin de üye olmasını istediklerini belirten Friederich, “Son botanik Expo Çin’in Qingdao kentinde düzenlenmiş ve orada INBAR olarak bir bahçe kurmuştuk. Benzer bir bahçeyi burada yaparak bambu ve rattanı Türkiye’de tanıtmak istiyoruz. Bambu ve rattan sadece bir bitki değil, çok yönlü kullanımı olan bir araçtır aynı zamanda. Türkiye’ye ve EXPO 2016 Antalya’ya gelecek ziyaretçilere bu iki bitkiyi tanıtacağız” dedi.

 

Görüşmeye, EXPO 2016 Antalya adına, danışmanlar Duke Faber, RiccardoDisperative Necil Nedimoğlu katıldı. EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi veren Necil Nedimoğlu, “INBAR’ın alanda Çin bahçesinin bir parçası olarak değil, bağımsız bir bambu ve rattan bahçesi şeklinde yer alması daha efektif olacaktır. Bambu ve rattan bahçesinin EXPO 2016 Antalya alanına renk katacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle