Hoşgeldiniz  

Doğanın dengesi bozuldu

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitim görevlisi AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarındaki küçük nehir ve su yataklarına yapılan HES’lerin milli parka zarar verdiğini söyledi.

**

AKUT üyeleriyle, Köprülü Kanyon Milli Parkı ve çevresinde yaz aylarında kamp yaparak bölgeyi ve doğayı inceleyen AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, eksiklikleri not alıyor, yetkililerle paylaşıyor, çözüm arıyor. Dünyanın en güzel 10 kanyonu arasında gösterilen Köprülü Kanyon’unda geçen yıl da aynı bölgede kamp yaptıklarını kaydeden Sevgül, bölgede geçen yıl ve bu yıl arasında ciddi farklılıkların olduğunu söyledi. Sevgül, su seviyesinin düştüğünü, yaban hayatında kayıplara şahit olduğunu belirtti.

SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
Köprülü Kanyon’da yaşananlara, bölgede yapılması planlanan barajın etkileri olduğunu vurgulayan Sevgül, “Geçen yıl bu zamanlar da su seviyesi 1,5- 2 metreye yaklaşıyordu. Bu yıl kimi yerde 45- 50 kimi yerde 30 santimetre derinliğinde. Yol üzerinde çok sayıda kirpi, sincap, tilki ve yabani kuş leşi gördük. Doğal hayatı bir şeyler huzursuz etmiş. Gözle görülüyor” dedi. Suyla oynandığında, önüne set çekildiğinde ekolojik sistemin bundan hızlı şekilde etkilendiğini vurgulayan Sevgül, “Everest Dağı’na tırmanmış bir insanım. Dünyanın her köşesinde bu tür doğal güzelliklere sahip çıkılır. Biz baraj yaparak yok etmeye çalışıyoruz. Burası daha farklı değerlendirilebilir. Çevreye zarar vermeden, doğal hayatı bozmadan bunları yapmalıyız. İnsanlar buraları henüz keşfetmedi. Keşfettiklerinde ise iş işten geçmiş olacak” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle