Hoşgeldiniz  

Büyükşehir plajlarında sezon 14 Haziran’da açılıyor

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

14 Haziran Pazar günü Kadınlar Plajı’nda düzenlenecek Yaza Merhaba Partisi’nde, Büyükşehir Belediyesi’ne ait plajların toplu açılışı gerçekleşecek. Kadınlar Plajı, Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı’nda sezon resmen başlamış olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin halka açtığı plajlar, belediye şirketlerinden ANET tarafından işletilecek.

KADINLARA VIP HİZMET

Kadınların görüşleri doğrultusunda yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yenilenen Kadınlar Plajı, VIP kalitesinde plaj hizmetiyle binlerce kadını ağırlamaya hazırlanıyor. Plajda, geçen yıl 1050 olan şezlong sayısı 1500’e çıkarıldı. Yürüme yollarının tamamına kilit taş yapıldı. Plaj bünyesinde bu yıl Türkiye’de ilk olarak hamam, SPA ve sağlık merkezi hayata geçirildi. Kuaför hizmeti de verilecek plajda, çocuklar için oyun parkları kuruldu. 70 dönümlük plaj alanı çiçek bahçesine dönüştürüldü. Çimlendirilen alanda kadınlara, pilates, aerobik, step dersleri verilecek. Kadınlar, spor aletleri ile fitness yapılabilecek, kum sahada voleybol ve beton sahada basket oynayabilecek.

KUM BANYOSU BİLE VAR

Kadınlar Plajı’nda kadınlardan gelen talep doğrultusunda kum banyosu da oluşturuldu. Çocuk parkı engelli çocukların da kullanabileceği şekilde engelsiz parka dönüştürüldü. Kadınların her türlü ihtiyacının düşünüldüğü plaj alanında et ve balık lokantaları, el hünerleri ile yapılmış zeytinyağlı yiyecek satış yeri ile pastane de bulunuyor. Deniz kıyafetlerinin satıldığı bir de butik yer alıyor. Sahilde tüm plaj hizmetleri ücretsiz. Tüm çalışanlarının kadın olduğu plajda, altın bröveli 4 kadın cankurtaran görev yapıyor. Kadınların sabah 08.00 akşam 19.00 arasında yararlanabileceği plaj akşam ailelere hizmet verecek.

SARISU MESİRE ALANI

Büyükşehir Belediyesi, Sarısu Mesire Alanı Plajı’nda da halkın daha düzenli, güvenilir, temiz ve huzurlu bir ortamda piknik yapıp ve denize girmesi için bir takım düzenlemeler yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve ANET A.Ş. tarafından Sarısu’ya toplam 2 milyon 341 bin TL yatırım gerçekleştirildi. Peyzajı, yolları, aydınlatması, gölgelikleri ve plaj hizmetleri ile bambaşka bir Sarısu oluşturuldu. Alanda bulunan piknik masası sayısı 860’a çıkarıldı. Otopark kapasitesi 500 araçtan 1500’e çıkarıldı. Sahilde plaj hizmetleri ücretsiz olacak.

KONYAALTI PLAJI

Konyaaltı sahili yine halkın olacak. Konyaaltı’nda 1,2,3,4 ve 5 nolu plajlarda şezlong, şemsiye, duş gibi tüm plaj hizmetleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ücretsiz verilecek. 6,7,8,9 ve 10 nolu plajlar ise vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ücretli olacak. Ücretsiz plajlarda 3 bin 500 şezlong ve 1500 şemsiye, 20 soyunma kabini bulunacak. Vatandaşlar, kimlikleri karşılığında şezlong ve şemsiye alabilecek. BeachPark’ta ise eski 6 nolu plaj ücretsiz, diğer plajlar ise ücretli hizmet sunacak.

BELDİBİ 1 ATATÜRK PARKI PLAJI

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez işleteceği Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı’nı da ücretsiz halk plajı haline getirdi. Beldibi plajında halk plaj hizmetlerine para ödemeyecek. Sahilde çay bahçesi ve fast food tarzı 3 büfe bulunacak. Sahilin güvenliğini jandarma ve özel güvenlik elemanları sağlayacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle