Hoşgeldiniz  

Baykal: Turizm nezle olursa ülke ekonomisi zatürre olur

Semih Köken | 26 Ekim 2015 | Turizm A- A+

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde turizmcilerle bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili Baykal, “Turizm nezle olursa ülke ekonomisi zatürre olur” dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret etti. Baykal’a, bölge turizminde acil çözülmesi gerekenler, kısa vadede çözülmesi gerekenler, orta vadede çözülmesi gerekenler ve uzun vadede yapılması istenen talepler başlıklarını içeren bir dosya sunuldu. Ziyarette konuşan Deniz Baykal, Alanya’nın bölgede turizmin ilk başladığı yer olduğunu ve çok önemli bilgi birikimi ile tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Bölge turizmcilerinin vermiş olduğu dosya ve bilgilerin çok değerli olduğunu belirten Baykal, İran, İsrail, Çin ve Hindistan pazarlarının orta vadede canlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Baykal, “Turizm ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Ciddiyetle ele alınmalı. Turizm nezle olursa ülke ekonomisi zatürre olur” dedi.

‘MALİYET ARTTI, TURİST DÜŞTÜ’

Turist başına geceleme sayısının düştüğünü, maliyetlerin yüzde 14 arttığını anlatan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili de “Sahil bandında yatak arzının kontrol altına alınması ve teşviklerin bölge ve turizm çeşidi noktasında planlama ile verilmesi gerekiyor. Antalya’ya gelen turistin önemli bir yüzdesi paket turlarla geliyor. İspanya turizminde yüzde 65 gibi bir yolcu potansiyeli charter kullanmayarak tarifeli seferlerle ülkeye giriş yapıyor. Yurtdışından yapılacak direkt ve tarifeli Antalya uçuşları önemli” diye konuştu.

‘TURİZMDE ÖNEMLİ POTANSİYEL’

Ev pansiyonculuğuyla turizme atılan Alanya’nın son yıllarda Antalya’ya gelen turist sayısının yüzde 30’unu, Türkiye’ye gelen turist sayısının ise yüzde 10’unu ağırladığını hatırlatan ALTİD Başkanı Sili, Alanya’nın bu sektörde önemli ayaklardan biri olduğunu vurguladı. Ülke ekonomisindeki cari açığın yüzde 20’ni turizm sektörünün kapattığını kaydeden Sili, turizmin devlet politikası haline getirilmesi ve sektörün de içinde yer alacağı bir mekanizma oluşturulması gerektiğini aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle