Hoşgeldiniz  

Antalya’da inşaat yasağı 15 Mayıs’ta başlıyor

SEMİH KÖKEN | 17 Nisan 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

ANTALYA Valiliği yaz sezonunu kapsayan 15 Mayıs ile 15 Ekim tarihleri arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getiren genelgeyi ilgili birimlere gönderdi.

Turizmin sürdürülebilir niteliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması amacıyla ülke genelinde alınan tedbirlerin yansıması ile birlikte 15 Mayıs- 15 Ekim arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildiğini duyuran genelgede 4 ana madde yer alıyor.

Genelgenin ilk maddesinde deniz, kum, güneş olarak tarif edilen ve kıyı turizmi potansiyeline sahip Antalya’da, turizm sezonu olarak tanımlanan Mayıs ile Ekim aylarında aktif olarak uygulanmak üzere yıl genelinde ilçe ve mahallelerde konaklama tesisleri, plaj, yüzme havuzu, lokanta, eğlence yerleri yakınında, ayrıca tur araçlarının yoğun geçiş yaptığı güzergahlar üzerinde yürütülen inşatlarda gürültü çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için ‘İnşaat Yasağı’ uygulanmasına devam edileceği belirtildi.

İkinci maddede ise inşaat yasağı kapsamında zorunlu durumlarda (yangın, deprem, sel gibi doğal afetler) bakanlığın bildirilmesi kaydıyla ortaya çıkan sorunların çözülebilmesi için valiliğe iletilmesi istendi.

KIŞLIK TESİSLERE ÖZEL İZİNLİ TADİLAT

Sadece yaz döneminde inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilme imkanı bulunan kış turizmi merkezlerinrde ise ayrıca düzenlemeler yapılıp özel güzergahlar belirlenip, hassasiyet göz önünde bulundurmak suretiyle turizmi olumsuz etkileyecek gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerinde de valiliğin bilgilendirilmesi istendi. Dördüncü maddede ise tüm çalışmaların ve önlemlerin hassasiyetle uygulanması sürekli kontrolünün yapılması talimatı verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle