Hoşgeldiniz  

Adrasan ve Olimpos’a belediye eli

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2014 | Siyaset, Turizm A- A+

Adrasan ve Olimpos’a belediye eli KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin turizm bölgesi Adrasan ve Olimpos’taki işletmecilerle bir araya gelerek sorunları dinledi, bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Olimpos ve Adrasan’da yaşanan sorunlar ve çözümü yolları için düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve turizmciler katıldı. Belediye Başkanı Çetinkaya, yerel seçim öncesi ilçede yaşayan vatandaşlara sorunları birlikte çözecekleri yönünde vaatte bulunduklarını hatırlattı.

Bu anlamda ilk mahalle toplantısını Olimpos ve Adrasan’da yaptıklarını dile getiren Çetinkaya, “Bu bölgede yaşanan sorunların çözümü için belediye olarak bize düşen ne ise ya da kurumlara düşen görevleri bilelim ve ortaklaşa çözümler üretelim diye yola çıktık. Sizin sorunlarınızı sizin ağzınızdan dinleyelim istedik. Birlikte sıfır kilometreden başlayarak sorunlara birlikte çözüm üretmenin yollarını arayalım diyoruz” dedi. Adrasan ve Olimpos’da ilk etap da mevcut yapıyı koruyacaklarını dile getiren Çetinkaya, “Bölgede yasal olmayan bir şey varsa nasıl onu yasal hale getirebiliriz, ona bakacağız. Bölgedeki işletmelerle birlikte sorunlara ortak çözümler üreteceğiz” dedi.

İŞLETME SAHİPLERİ SORUNLARI SIRALADI.

Toplantılarda daha sonra söz Adrasan ve Olimpos’ta işletme sahipleri ise uzun yıllardır uğraşılmasına rağmen bölgede hali hazırda imar planı hazırlanamadığı için buna bağlı bölgede sağlıklı yapılaşma yapılamadığından şikayet etti.

İşletmeciler, kanalizasyon, çöp toplanma, Olimpos sahilinin akşam saatlerinde kapatılması, sık sık kesilen ve düşük voltajda gelen elektrik, trafik sorunundan yakındı. Bunun üzerine Başkan Çetinkaya ilk etapta Adrasan- Olimpos ile Kumluca arasında ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.

Toplantıda alınan diğer kararlar ise şöyle:

Olimpos’ta çöp konteynırları kaldırılarak, sokaklardaki kötü görüntü ortadan kaldırılacak. İşletmeler sabah saat 07.00, ile 07.30 arasında belediye çöp arabasına çöpleri kendileri teslim edilecek. Bölgede yaşanan trafik sorunun çözümü içinde eskiden olduğu gibi dere yatağının düzenlenerek park yeri haline getirilmesi kararlaştırıldı. İmar sorunu çözümü için başlatılan çalışmaların devam ettirilerek sonuçlandırılacak.

ADRASAN KARARLARI

Adrasan’da ilk olarak hali hazırda imar planının onaylanmadan önce şeffaf şekilde halkın görebileceği bir şekilde askıya çıkarılacak ya da internet ortamında yayınlanacak. Bölgede ayrıca sahildeki şezlongların günlük bedel üzerinden kiraya verilmesi, işletilmesinin sadece Kumluca Belediyesi tarafından yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.adrasan ve olympos

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle