Hoşgeldiniz  

3 ülkede zirve yaptılar

Semih Köken | 01 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) Başkanı 71 yaşındaki Mehmet Aslankan ve beraberindeki 6 profesyonel dağcı, Rusya, İran ve Gürcistan’da 16 günde 3 dağın zirvesine çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

**

TODOSK Başkanı Mehmet Aslankan’ın rehberliğinde dağcılar Rafet Alaoğlu, Durmuş Ali Toker, İlkşen Yıldırım, Aslı Gürbüz, İpek Tunç ve Şaban Arıcan, ilk olarak İran’a gitti. Şah Gölü’ne ulaşıp kamp kuran grup, daha sonra Tebriz’den Meskin şehrine ulaştı, kaplıcalarıyla ünlü Şebil’de araç değişikliği yapan dağcılar, 3750 metre yükseklikteki Hüseyniye kampına çıktı. Dünyanın çeşitli yerlerinde gelen dağcılarla birlikte TODOKS’lu grup İran sınırları içindeki volkanik Salavan Dağı’na çıktı. Yaklaşık 5 saat 45 dakikada zirveye ulaşan ekip, burada 2 saat kaldıktan sonra inişlerini 3 saatte tamamladı.

3 ZİRVE YAPTIK

Türk dağcılar daha sonra Gürcistan’a geçti. Burada Kazbek şehrinde mola veren dağcılar, katırlarla yolculuk yaparak Meteor Kampı’na ulaştı. Ekip, 5033 metrelik Kazbek Dağı’na da çıkarak zirve yaptı. Türk dağcılar son olarak Rusya topraklarındaki 5642 metre yüksekliğe sahip Elbruz Dağı’nın zirvesine çıktı. TODOSK Başkanı Mehmet Aslankan, Rusya, Ukrayna, Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa’dan gelen dağcılarla 3 zirve yaptıklarını söyledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle