Hoşgeldiniz  

21 Haziran’ı beklemeyin

Semih Köken | 15 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Turizm A- A+

Rusya’da 21 Haziran’a kadar uzatılan Türkiye charter uçuşları yasağı kararının akibeti merakla beklenirken, ülkede Turizm Bakanlığı’nın muadili olan Rosturizm tarafından yapılan açıklamada “Son dakika beklenmeden bu konudaki kararın kamuoyuna açıklanması” istendi.

 

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, İzvestia’ya verdiği demeçte, koronavirüs nedeniyle alınan uçuş yasağı kararlarının yetkili mercisi olan operasyon merkezinden ve halk sağlığı denetim kurumu Rospotrebnadzor’dan, kararlar hakkında kendilerine önceden bilgi verilmesini talep etti.

 

Doguzova, “Operasyon merkezi, epidemik durumu inceliyor, ancak tatile gitmek isteyen vatandaşların ve turizm sektörünün kararlar hakkında zamanında bir fikre sahip olması son derece önemli” dedi.

 

Öte yandan Rosturizm başkanı, tur operatörlerinin uçuşa kapalı destinasyonlar yüzünden müşterilerine olan borcunun geçen yıldan bu yana 44 milyar rubleyi bulduğunu söyledi. Özellikle Türkiye yasağı en az 1 milyon kişiyi etkiledi.

 

Rusya, Türkiye uçuşlarını önce 15 Nisan – 1 Haziran arasındaki yasaklamış, daha sonra yasak “son dakikada” 21 Haziran’a uzatılmıştı.

 

Türkiye’de vaka sayısı 5 binli seviyeye düşerken, diğer yandan Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere Rusya genelinde vakaların artması, alınacak yeni kararı belirsizliğe itiyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle