Hoşgeldiniz  

Türkiye Özel Sporcular Bocce Şampiyonası Başladı

SEMİH KÖKEN | 12 Kasım 2014 | Spor A- A+

Kemer Limak Limra Otelde Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası 42 ilden 62 bayan ve 108 erkek sporcunun katılımı ile başladı. Kulübler Down Sendromlu, Otizmli ve Mental Zihinsel Engelli guruplarına ayrılarak A, B ve C gurubu ile mücadele ediyorlar.

 

 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli gençlerin son yıllarda altın çağını yaşadığını söyledi. Özel çocukların başarılını dünyaya duyurmak için çalıştıklarını dile getiren Aydın, Türkiye’nin bayrağının her yerde dalgalanmaya başladığını kaydetti.

Aydın, engelli çocukların artık kapalı kapılar ardından çıktığına dikkat çekerek, “Engelli çocukların artık sporla neler yaptıklarını görmek mümkün. Bu çok gurur verici bir şey. Hiçbir eksiğimiz yok. Bütün faaliyetlerimizi zamanında yapıyoruz. Spor yaparak biz hayata adapte oluyoruz. Bu dünyada biz de varız diyorz. İnsanlar, bu çoçuklar spor yapamaz demesinler. Normal insanlar nasıl spor yapıyorlarsa bu çocuklar da öyle spor yapıyor” diye konuştu.

 

Federasyon olarak devletten yeteri kadar bütçe aldıklarına da değinen Aydın, kendilerinin yerel kaynakları kullanarak federayonun bütçesini arttırdıklarını ve üzerine koyduklarını bildirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle