Hoşgeldiniz  

Tekvandoya Türkiye Damgası

Semih Köken | 10 Şubat 2017 | Antalya Haber, Spor A- A+

Tekvandoya Türkiye Damgası

Kulüpler ve minikler kategorilerinde düzenlenen Avrupa şampiyonalarında mücadele eden Türk sporcular, iki turnuvada toplam 151 madalya kazandı.

Kulüpler ve minikler kategorilerinde düzenlenen  Avrupa şampiyonalarında mücadele eden Türk sporcular, iki turnuvada toplam 151 madalya kazandı.
Türkiye Tekvando Federasyonunun ev sahipliğinde  Antalya‘da düzenlenen 5.  Avrupa Kulüpler ve 3.  Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’nda Türk tekvandocular, 33 altın, 34 gümüş ve 84 bronz madalya elde etti.
Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na 28 ülkeden 110 kulüp ve 801 sporcu katılırken büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonada Türk sporcular 26’sı altın, 25’i gümüş ve 67’si bronz olmak üzere 118 madalyaya ulaştı.
Üçüncüsü düzenlenen  Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’na ise 11 ülkeden 171 sporcu katıldı. Şampiyonada Türk sporcular, 7’si altın, 9’u gümüş, 17’si bronz, toplam 33 madalyanın sahibi oldu.
Şahin: “Sporcularımızı ve kulüplerini kutluyorum”
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı  Metih Şahin, Türk tekvandocuların  Antalya‘daki şampiyonalarda önemli bir sınav verdiğini kaydetti.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, “Türk sporunun madalya deposu olan federasyonumuz 2017 yılına iyi bir başlangıç yaptı. Sporcularımız elde ettikleri sonuçlarla gelecek adına yapılan planlamalarımız için ümitlerimizi artırdı. Türk tekvandosunun gücünü gösteriyoruz. Başarılı olan sporcularımızı ve kulüplerini kutluyorum. Türk tekvandosu, ülkesinin vizyonu ve misyonu çerçevesinde en iyi sonuçları almaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle