Hoşgeldiniz  

TARİH YAZMA VAKTİ

Semih Köken | 05 Ocak 2022 | Antalya Haber, Spor A- A+

TARİH YAZMA VAKTİ

TARİH YAZMA VAKTİ

Antalyaspor, 55 yıllık tarihinde bir ilki yaşamak için bugün Katar’ın başkenti Doha’da ter dökecek. Geçen senenin Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, yeni bir tarih yazmak için 20.45’te başlayacak Süper Kupa finalinde Beşiktaş’ın karşısına çıkacak.

55 yıllık tarihinde en büyük başarıları 2 kez Türkiye Kupası finali oynamak olan Antalyaspor, bugün tarih yazmak için sahaya çıkacak. Geçen senenin Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile Süper Kupa için kozlarını paylaşacak. Katar’ın başkenti Doha’da yer alan Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanacak mücadelenin başlama saati 20.45 olacak.

KAZANAN 1.2 MİLYON EURO ALACAK

Mücadelenin Katar’da olması sebebiyle sahaya çıkacak Antalyaspor ile Beşiktaş, önemli bir geliri kasasına koyacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaklaşık 3 milyon Euro gelir elde etmesi beklenen organizasyon kapsamında 2 milyon Euro’nun iki takıma dağıtılması planlanıyor. Konuyla ilgili olarak resmi açıklama gelmezken, kazanan takımın 1.2 milyon Euro, kaybedenin ise 800 bin Euro’yu kasasına koyacağı ifade edildi.

BEŞİKTAŞ 1 KEZ KAZANDI

Antalyaspor’un ilk kez mücadele vereceği Süper Kupa finalinde Beşiktaş ise 5 kez sahne aldı. Siyah-Beyazlı ekip, daha önce oynadığı 5 finalin sadece 1 tanesinde kupayı müzesine götürmeyi başardı. İlk kez düzenlenen 2006 yılında, kupanın finalinde Galatasaray ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, Mert Nobre’nin golüyle 1-0 galip gelerek Süper Kupa’yı kazanma başarısı gösterdi.

15. MAÇINDA KUPA KAZANABİLİR

Ersun Yanal’ın ardından takımın teknik patronu olan Nuri Şahin, kariyerinin 15. maçında kupaya uzanmak için saha kenarından ter dökecek. Geride kalan süreçte Süper Lig’de 11, Türkiye Kupası’nda da 3 maçta takımın başında sahaya çıkan Şahin, Beşiktaş karşısında kazanması halinde teknik adamlık kariyerinin de ilk kupasını kazanmış olacak. Süper Lig’deki 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi gören Nuri Şahin, Türkiye Kupası’nda çıktığı 3 maçta da kazanan tarafta olmayı başardı.

4 FUTBOLCUDAN KÖTÜ HABER

Kritik karşılaşma öncesinde Antalyaspor’a 4 futbolcusundan kötü haber geldi. Kafileyle birlikte Katar’a giden Fredy Ribeiro, Haji Wright ve Erkan Eyibil’in forma giyemeyeceği öğrenildi. Fredy Ribeiro, Haji Wright ve Erkan Eyibil’in Türkiye’ye geri döndüğü ifade edildi. Kırmızı-Beyazlılarda sakatlığı bulunan Naldo, Harun Alpsoy, Doğukan Nelik ve Ufuk Akyol da Antalya’da kaldı.

KORONA ŞOKU

Final öncesi Katar’da yapılan koronavirüs testlerinde Antalyaspor’a kötü haber geldi. Teste giren futbolcular arasında 1 futbolcuda koronavirüse rastlandığı, 3 futbolcunun da temaslı olduğu gerekçesiyle Beşiktaş maçının kadrosundan çıkarıldığı duyruldu.

BEŞİKTAŞ’TA EKSİK ÇOK

Beşiktaş’da Teknik Direktör Önder Karaveli’yi eksik oyuncular zora sokuyor. Siyah-Beyazlı kafilede 7 isimde koronavirüs tespit edildiği açıklanırken, çeşitli sebeplerden dolayı Rachid Ghezzal, Oğuzhan Özyakup, Serdar Saatçı, Necip Uysal, Can Bozdoğan, Güven Yalçın, Salih Uçan, Gökhan Töre ve Kevin N’Koudou sahaya çıkamayağı öğrenildi.

REKABETTE İSTANBUL EKİBİ ÜSTÜN

Bugüne kadar 60 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Beşiktaş’ın büyük üstünlüğü bulunuyor. 41 karşılaşmadan zaferle ayrılan İstanbul ekibi, 8 mücadelede ise Antalyaspor’a boyun eğdi.11 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada da ilk devreyi 2-0 önde tamamlayan Antalyaspor, sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

10 BİN KİŞİ İZLEYEBİLECEK

Katar Futbol Federasyonu, Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma için taraftar kotası koyulduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada; yerel organizasyon komitesinin, sağlık bakanlığı ile birlikte verdiği karara göre, 40 bin kişi kapasiteli stadyumda yüzde 25 oranında taraftar alınacağı ilan edildi.

15 FUTBOLCUNUN KUPASI YOK

Antalyaspor’da bu sezon A takımda görev alan 15 futbolcunun henüz üst seviyelerde kupası bulunmuyor. Kırmızı-Beyazlılarda Ruud Boffin, Diogo Sousa, Doğukan Özkan, Fedor Kudriashov, Bahadır Öztürk, Bünyamin Balcı, Hakan Özmert, Erkan Eyibil, Paul Mukairu, Doğukan Sinik, Gökdeniz Bayrakdar, Houssam Ghacha, Haji Wright, Sherel Floranus ve Ersin Zehir, Süper Kupa’nın kazanılması halinde kariyerlerinde ilk kez kupa sevinci yaşayacak.

Kadroda yer alan 9 futbolcu ise eski kulüplerinde çeşitli kupaları kariyerlerine ekledi.

Veysel Sarı:  2014-2015 Süper Lig, 2013-2014, 2014-2015 Türkiye Kupası (Galatasaray)

Güray Vural: 2018-2019 Süper Kupa (Akhisarspor)

Eren Albayrak: 2009-2010 Süper Lig (Bursaspor)

Enzo Crivelli 2019-2020 Süper Lig (Başakşehir)

Deni Milosevic: 2016-2017 Türkiye Kupası, 2017-2018 Süper Kupa (Konyaspor)

Naldo: 2016 Portekiz Süper Kupası (Sporting Lizbon)

Andrea Poli: 2016-2017 İtalya Süper Kupası (Milan), 2007-2008 İtalya Kupası (Sampdoria)

Fredy Ribeiro: 2013 Portekiz Federasyon Kupası (Belenenses)

Amilton Minervino: 2018 Portekiz Kupası (Desportivo Aves), 2017 Portekiz Federasyon Kupası (Portimonense)

 

 

SÜPER KUPA FİNALİ

Hakem: Halil Umut Meler

Beşiktaş

Teknik Direktör: Önder Karaveli

Ersin Destanoğlu

Rosier

Vida

Montero

Rıdvan Yılmaz

Josef

Atiba

Pjanic

Kenan Karaman

Larin

Batshuayi

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Veysel Sarı

Bahadır Öztürk

Kudryashov

Bünyamin Balcı

Güray Vural

Poli

Amilton

Ghacha

Doğukan Sinik

Mukairu

 

Stadyum: Ahmed Bin Ali

Saat: 20.45

TV: A Spor

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle