Hoşgeldiniz  

SEMİH SAYGINER KEMERDE YARIŞIYOR

Semih Köken | 12 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset, Spor A- A+

Semih Saygıner: Turnuvaları özlemişim

Dünya şampiyonu milli bilardocu Semih Saygıner, 8 yıllık aranın ardından ilk kez Antalya’da resmi bir müsabakaya katıldı.

Facebook’ta Paylaş Tweetle Google+ Paylaş LinkedIn’de Paylaş

Dünya şampiyonu milli bilardocu Semih Saygıner, 8 yıllık aranın ardından ilk kez Antalya’da resmi bir müsabakaya katıldı. Saygıner, “Bilardoyu bırakmamıştım, sadece resmi kariyerimi dondurmuştum. Ama özel turnuvalara katıldım, antrenmanlarımı yaptım. Tabi çok uzun bir ara ama özlemişim buralarda olmayı” dedi.

Resmi müsabakalara 8 yıl ara veren dünyaca ünlü mili bilardocu Semih Saygıner, Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından Antalya’nın Kemer İlçesi Majesty Mirage Park Otel’de düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda mücadele edecek. TBF’nin aldığı kararla şampiyonaya 5’inci seri başı olarak katılacak olan Saygıner, uzak kaldığı resmi müsabakalar ve bilardo sporuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘BİLARDOYU BIRAKMAMIŞTIM’
Geçmişte yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle resmi müsabakalara katılmama kararı aldığını söyleyen Semih Saygıner, “Bir takım şeyler yaşandı ve geçmişte kaldı. Yeni yönetimimizin spor ve sporcuya yaklaşımı, bu sporu kalkındırmak için yapacağı projeler, benim dönmemde en büyük sebeplerden biri oldu. Bilardoyu bırakmamıştım, sadece resmi kariyerimi dondurmuştum. Yani resmi maçlara, müsabakalara çıkmıyordum. Ama özel turnuvalara katıldım, antrenmanlarımı yaptım. Tabii çok uzun bir ara ama özlemişim buralarda olmayı” diye konuştu.

‘BİLARDO SESSİZ KALDI’
Türkiye’de bilardonun geriye gittiğini belirten Semih Saygıner, “Bunun nedeni ise anlatılamadı, her şey basından, medyadan beklendi. Halbuki federasyonun bu konuda çok ciddi bir çalışma yapması gerekirdi. Arkadaşlarımız milli takıma gittiler, dünya şampiyonu oldular, Avrupa şampiyonu oldular ama basında doğru düzgün yer bile almadı. Dolayısıyla bilardo sesiz kaldı. Kendi içine kapandı, kabuğuna çekildi. Medyayı doğru kullanmak gerekliydi” dedi.

‘YENİLGİ KABUL EDİLMİYOR’
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda ise 7-8 yıl öncesine göre büyük farklılıklar olduğunu anlatan Semih Saygıner, şöyle dedi:
“Oyuncularda da büyük fark var. Daha iyi oynayanlar var. Tecrübe kazanmış oyuncular, dünya arenasında oldukça öne çıkan oyuncular var. Tabi ki zor, mücadele etmek lazım. Yenmek, yenilmek her sporda var. Fakat bizim ülkemizde yenilmek sanki kabul edilen bir şey değilmiş gibi algılanıyor. Futbolda da var bu. Çok büyük bir takım Adana Demirspor’a yenildiği zaman ‘Bunun hesabını kim verecek?’ gibi başlık atılır hemen. Oysa ki Adana Demirspor iyi oynamış olamaz mı? Ben de bugüne kadar mücadeleyle kazandım müsabakaları, mücadeleme de devam edeceğim.”

‘HEPSİ BENİ YENMEYE Mİ GELDİ?’
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’na rekor katılım olmasına ‘Hepsi beni yenmeye mi geldi, ne oluyor’ diye esprili yorum yapan Saygıner, “Rekor katılım olması çok önemli tabi ki bu Türkiye’de bu işi ne kadar ilgiyle izlendiğini, takip edildiğini gösteriyor. O da önemli bir veridir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle