Hoşgeldiniz  

Sea to Sky hazırlıkları sürüyor

Semih Köken | 04 Eylül 2015 | Spor A- A+

Kemer İlçesi’nde bu yıl 6’ncısı yapılacak Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışında etaplar zorlaştırıldı. Yarışmaya şu ana kadar 33 ülkeden 350 sporcu kayıt yaptırdı.

**

Enduro motosiklet yarışı dalında Türkiye’nin uluslararası en önemli etkinliği arasında gösterilen Red Bull Sea to Sky, bu yıl 2-4 Ekim’de yapılacak. Sahilden başlayıp 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde sona eren yarışmanın bu yıl 6’ncısı yapılacak. Enduro motosiklet tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği yarışmaya şu ana kadar 33 ülkeden 350 sporcu kayıt yaptırdı. Sea to Sky’a ilişkin çalışmalarını sürdüren Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK), bu yıl etapları daha da zorlaştırma kararı aldı.

ETAPLAR ZORLAŞTIRILDI VE UZATILDI

Bu yıl ilk günkü plaj yarışında seyircilerin etabı daha rahat izleyebilmesi için görsel kaliteyi biraz daha artırdıklarını söyleyen KEMK Başkanı Semih Özdemir, ikinci gün toplam 48 kilometreden oluşan orman yarışı ile 68 kilometrelik dağ etabının zorlaştırıldığını belirtti. Özellikle en zor bölümün son etaba eklendiğini kaydeden Semih Özdemir, Kesmeboğazı içerisinde ve zirveye yakın bölgelerde son çalışmaları yaptıklarını anlattı.

350 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
Şu ana kadar yarışmaya 350 yarışçının kayıt yaptırdığını vurgulayan Semih Özdemir, gelememe ihtimali olanlar düşünüldüğünde yarışmaya 320 yarışmacının katılım sağlamasını beklediklerini aktardı. Özdemir, KEMK üyesi yarışçıların da hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

‘3 AYDIR HAZIRLIK YAPIYORUZ’
Türkiye’de katıldığı yarışmalarda çok sayıda birincilik alan ve daha önce Red Bull Sea to Sky’da zirveye çıkarak altın madalyayı almaya hak kazanan KEMK sporcusu Burak Özdemir de 3 ayı aşkın süredir çalıştıklarını söyledi. Yarışmada Türkiye’ye madalya kazandırabilmek adına çalıştıklarını kaydeden Burak Özdemir, Türkiye’deki spor altyasının zayıf olduğuna dikkati çekti. Özdemir, “Futbol gelirleri ve sponsor gelirleri olarak zannediyorum Türkiye ilk 10 içerisindedir. Ama sonuç olarak ülke futbolunun dünya sıralamasında kaçıncı olduğunu düşünürsek aradaki fark zaten spor altyapısındaki eksikliğimizi ortaya koyuyor” dedi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle