Hoşgeldiniz  

Kırkpınar’ın Baş Pehlivan’ı Fatih Atlı Oldu…

SEMİH KÖKEN | 22 Haziran 2014 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Siyaset, Spor A- A+

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans desteğiyle bu yıl 653. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde galibiyeti göğüsleyen Fatih Atlı, Baş Pehlivan unvanının sahibi oldu. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Altın Kemer’e layık görülen Fatih Atlı’’nın yanı sıra İsmail Balaban ikinci, Recep Kara ve Abdullah Güngör ise üçüncü oldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne desteğini sürdüren Türkiye Finans, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara kispet hediye etti.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans’ın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da desteklediği tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yine büyük bir coşku ve rekabete sahne oldu. Birçok ülke ve şehirden binlerce ziyaretçinin izlediği zorlu mücadelelerin sonucunda pehlivan Fatih Atlı Altın Kemer’i alarak Baş Pehlivan unvanına sahip oldu.

Geçmişi asırlara dayanan ata sporu yağlı güreşleri kurumsal olarak destekleyen ilk ve tek finans kuruluşu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan ata sporumuz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin coşkusunu bu yıl da paylaşmak bizi çok mutlu etti. 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile Edirne yine unutulmaz final karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı. Baş Pehlivanımız Fatih Atlı’yı ve diğer dallarda ödül kazanan sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne destek vererek Türkiye Finans, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstlendi. Türkiye Finans festival boyunca Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler için bankacılık hizmeti sundu, dev ekranlarla şehrin önemli meydanlarından güreşlerin festival alanı dışında da izlenmesine olanak sağladı. Türkiye Finans’ın şehir merkezinde kurduğu Kırkpınar Sergi alanını ziyaret edenler yağlı güreşlerin tarihçesi ve özellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle