Hoşgeldiniz  

Kemer’in karatecileri hedef büyüttü

Semih Köken | 28 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Spor A- A+

2004 yılından bugüne kadar Kemer’de faaliyet gösteren Akar Karate Kulübü, sporcularının aldıkları madalyaların yanı sıra, şuanda 2 sporcusu bulunan Milli Takıma gönderdikleri sporcu sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Kemer’de 11 yıldır faaliyet gösteren ve antrenörlüğünü de Emin Akar’ın yaptığı Akar Karate Kulübü başarılarına her yıl bir yenisini ekliyor. Son olarak Milli Takıma gönderdiği, yıldız bayanlarda Müşerref Özdemir (11) ve yıldız erkeklerde Gürcistan asıllı Türk vatandaşı 11 yaşındaki Gelodi Surmanizade sporcu Kemer’e Balkan Şampiyonu olarak döndü.

Trabzon’da bu yıl düzenlenecek olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasına 15 öğrencisi ile gidecek olan ve Kemer Kapalı Spor Salonu içerisinde antrenmanlarına devam eden Emin Akar ve öğrencileri gelecek yıl için hedeflerinin 15 madalya ile Milli Takıma verdikleri sporcu sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Haftada 5 gün antrenman yapan öğrencilerin tüm müsabakalara hazır olduğunu belirten Akar Karate’nin sahibi ve antrenörlerinden Emin Akar yaptığı açıklamada; “25 yıldır karate sporu ile uğraşıyorum. Kendi sporculuk dönemimde 2 tane Türkiye derecem var. 2002 yılına kadar aktif sporculuk hayatımı devam ettirdim. 2002 yılında antrenörlük kursuna katılarak başarılı oldum ve 2002 yılından bu güne kadar antrenörlük yapmaktayım. 2004 yılından beridir de Kemer’de Karate kursu vermekteyim, Akar Spor Kulübü adı altında. Bu süreç içerisinde özellikle 2008’den sonra iyi çıkış yaptık. Çok Türkiye Şampiyonu sporcular yetiştirdik. Genel klasmanda, minikler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye genelinde ilk 3’ün içerisindeyiz şu anda kulüp olarak. Bu sene 2 tane Milli Takıma sporcu verdik. İkisi de Balkan Şampiyonasına gittiler. Her ikisi de Balkan Şampiyonu oldular. Hedefimiz 2016’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda çıtayı her senekinden biraz daha yukarıya çıkartmak. 15 tane madalya hedefi koyduk bu sene gelecek sene için Milli Takıma verdiğimiz sporcu sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. İnşallah istediğimiz noktaya varırız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle