Hoşgeldiniz  

Kemer’de çocukların yeni heyecanı güreş

Semih Köken | 05 Eylül 2015 | Spor A- A+

(Halil ÖNCÜ-KEMER) Kemer Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında 30’a yakın çocuk güreş eğitimi alıyor.

**

Kemer’in Kuzdere Mahallesinde yer alan Hacı Mehmet Saygın ortaokulunda hazırladıkları Güreş Antrenman sahasında bölgedeki çocuklara Minder Güreşi eğitimi veriyorlar. Kısa bir süre önce Kemer’e yerleşen ve daha önce  İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında da hem sporcu hem de antrenör olarak görev yapan Milli Güreşçilerden Halil İbrahim Canbolat ve yardımcısı Devran Ürer tarafından verilen güreş antrenmanlarına çocukların da ilgisi büyük. Kemer Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında 30’a yakın çocuk güreş eğitimi alıyor.

GÜREŞ ALT YAPISINA HİZMET ETMEYİ PLANLIYORUZ!

Güreş Antrenörü Halil İbrahim Canbolat yaptığı açıklamasında,  “İstanbul Güreş İhtisas Kulübü’nde güreş hayatıma başladım ve burada bu sporu uzun yıllar sürdürdüm. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında da hem sporcu hem de antrenör olarak oldukça parlak yıllar yaşadım. Milli takımda da 2005 yılında görev yaptım. Burada görev süremi doldurup emekli olduktan sonra Kemer’e gelip yerleşmeye karar verdim. Alt yapı hocasıyım. Kemer’in alt yapısına hizmet etmek amacıyla, Kemer Kuzdere Mahallesinde değerli müdürlerimizin de destekleri ile bir güreş alt yapısı kurduk. Bu emeğimizin karşılığını da inşallah önümüzdeki yıllarda alacağımız inancındayım.  Burada eksikliklerimiz var, destek bekliyoruz. Türk güreşinin iyi bir yerlere gelmesi için alt yapının önemi büyük.  Bu arada Kemer Halk Eğitim Müdürümüz, Gençlik Spor İlçe Müdürümüz ve yardımcı antrenörüm Devran Ürer’e de katkıları için teşekkür ediyorum. Bu amatör ruhla buradan şampiyonlar çıkacağına inanıyorum. Gelecekte Türk sporunda güreş dalında Kemer’in adını duyuracağımıza inanıyoruz. Yağlı güreşe de büyük saygımız var ama bu spordaki potansiyelin minderinden geçtiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

KIŞ DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK

Öte yandan Antrenör Yardımcısı olarak görev yapan Milli Güreşçilerden Dervan Ürer’de yaptığı açıklamasında, Kemer’de iyi bir altyapı kurduklarını belirterek, “Başarılı çalışmalar yapıyoruz. 8-13 yaşları arasına güreşe meraklı çocuklarımıza burada antramanlar yaptırıyoruz. İleride bu çocuklarımızı şampiyonluklar ile buluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah başarılı olacağız” dedi. Haftanın belli günlerde belirlenen saatlerde gerçekleşen güreş antrenmanlarına katılan çocuklar da hem tatili değerlendirdiklerimi hem de meraklı olduklarım güreşin eğitimini aldıklarını söylediler. Kursun kış döneminde de sayısının artarak devam etmesi hedefleniyor.

gures_ant1 gures_ant2 gures_ant3 gures_ant4

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle