Hoşgeldiniz  

Kadınlar evlenince güreşi bırakıyor

Semih Köken | 22 Kasım 2015 | Spor A- A+

BAYANLAR Güreş Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, Türkiye’de kadın güreşçilerin evlenince güreşi bıraktığını belirterek, Türk erkeğine ‘Eşin ne iş yapıyor’ diye sorulduğunda ‘Güreşiyor’ deyince tuhaf karşılandığını söyledi.

Kadın güreşinin Türkiye’de hala oturmadığını aktaran İsmail Kosukoğlu, “’Eşim basketbol oynuyor’, ‘halterci’ veya ‘voleybolcu’ denildiğinde çok sorun olmuyor, ama nedense güreş kadınlar açısından hala kabul görmedi” dedi.

Milli takımda bugüne kadar evlenip de güreşe devam eden hiç sporcu olmadığını belirten Kosukoğlu, bu nedenle güreşi bırakan kadınların sayısının 10’u aştığını kaydetti. Evlenince güreşi bırakanlar arasında Emriye Musta, Simge Yılmaz gibi dünya şampiyonluğu elde eden sporcular olduğunu anlatan Kosukoğlu, “Şu an yaşları 27-28 ve tam güreşecek seviyedeler. Gençlerde dünya şampiyonu olan sporcudan büyüklerde de dünya şampiyonluğu bekleniyor. Bunlar büyüklere yansıtamadılar bu şampiyonluklarını” diye konuştu.

Türkiye’de kadın güreşçi sayısının çok olmadığını belirten İsmail Kosukoğlu, “Birkaç takım var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Edirne Trakya Birlik, Antalya’da bir- iki kulüp var ama çok istenilir seviyede değil. Sayı olarak müsabakalarda katılım 100-150’nin üzerine çıkıyor, ama kalite olarak 10-15 sporcu. Milli takımda ise şu an 20 sporcu var. 10’u genç, 10’u büyük” dedi.

Evlenip de güreşi bırakmayan tek güreşçi olduğunu belirten Kosukoğlu, “Burcu Özkaya. O da yeni evlendi. Milli takıma da yeni aldık. İleriye dönük örnek teşkil etsin diye milli takıma dahil ettik. İnşallah bundan sonraki sporculara örnek olur ve kadın güreşçilerimiz evlendikten sonra da güreşe devam eder” diye konuştu.

‘EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM’

67 kiloda mücadele eden 27 yaşındaki Burcu Özkaya ise en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyledi. 15 yıldır bu sporla uğraştığını aktaran Özkaya, “Hedeflerim olduğu için devam ediyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olduğumu düşünüyorum ve bırakmak istemiyorum. Güreşi çok seviyorum. Evlendikten sonra güreşe devam etmemdeki en büyük nedenlerden biri eşim. Çünkü kendisi de sporcu. Yağlı güreş ve minderde güreşiyor. En büyük destekçim o. Kamp dışındaki zamanlarda antrenmanlarımızı birlikte yapıyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle