Hoşgeldiniz  

Güreş şöleni başlıyor

Semih Köken | 02 Eylül 2015 | Spor A- A+

Bilinen en eski organizasyon olan Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri bu yıl 663. Kez düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek organizasyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da rekor bir katılım bekleniyor.

**

“Türk’ün ilk Er Meydanı” sloganı yola çıkan Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı belediyesinin iş birliği ile yakaladığı ivmeyi bu yıl da en üstte çıkaracak. Geçen yıl başpehlivanlıkta rekor bir katılım sağlanan Elmalı güreşlerinde bu yıl da rekora imza atılması bekleniliyor. Güreşlere, Türkiye’deki bütün başpehlivanların katılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, başcazgırların yanı sıra tarihi Edirne Davul-Zurna ekibinin 20 davul, 20 zurna toplam 40 kişi ile organizasyonda yerini alacağını ifade etti.

HAZIRLIKLAR TAMAM

1500’ün üzerinde pehlivanın katılımını beklediklerini anlatan Karaboğa, Kırkpınar’da olduğu gibi Elmalı’da da her boyun birincisinin bir üst boya atlama hakkı kazanacağını vurguladı. Karaboğa, güreşlere büyük önem veren ve her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de 6 Eylül’de güreşleri izleyerek, heyecanı vatandaşlarla yerinde yaşayacağını kaydetti. Türkiye’nin dört bir yanından güreş severlerin Elmalı’ya gelmeye başladığını anlatan Karaboğa, büyük organizasyon için güvenlik önlemleri ile birlikte tüm hazırlıkların tamamlandığı dile getirdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle