Hoşgeldiniz  

Golf’te Heyecan Başlıyor

SEMİH KÖKEN | 13 Kasım 2014 | Spor A- A+

Avrupa’nın en iyi golfçülerini buluşturan 7 milyon dolar toplam ödüllü Turkish Airlines Open, yarın sabah ilk raundla başlayacak. Avrupa Turu Final Serisi kapsamında Belek’teki Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda düzenlenen organizasyon öncesi Sergio Garcia, Henrik Stenson ve Lee Westwood, Aspendos Tiyatrosu’nda gösteri vuruşu yaptı. Üç oyuncu, yüksek duvarları aşmaya çalışırken harika kareler oluştu.

Tarihi mekanda atış yapan ünlü oyuncular Aspendos’un tarihi atmosferinden çok etkilendiklerini söyledi. Dünya sıralamasında üçüncü sırada bulunan İspanyol golfçü Sergio Garcia, “Unutulmaz ve sıradışı bir gün oldu. Aspendos nefes kesici bir güzelliğe sahip. Bugüne kadar yaptığım en havalı atışlardan biri oldu” derken, Lee Westwood da uzun yıllar unutamayacağı bir deneyim yaşadığını ifade etti. Westwood, “Amfitiyatronun inşa edildiği tarihten bu yana burada golf oynandığını sanmıyorum ama bu dekorun önünde sanki 2000 yıl önce oynuyormuşuz gibi hissettim. Burası harika bir yer, bu kadar tarihi bir yerde golf oynadığımı hatırlamıyorum. Umarım bu hafta başarılı olabilmem için ilham kaynağı olur.” şeklinde konuştu.

2013 yılında müthiş bir sezon geçiren, önce FedEx Cup ardından Race to Dubai’de zirveye çıkan İsveçli golfçü Henrik Stenson da ikinci kez Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Aspendos benzeri mekanlardaki çekimlerin dünyanın her yerinde yapıldığını kaydeden Stenson, “Ama burası gördüğüm en muhteşem yer. Umarım bu hafta sahada oynanacak golf bu güzelliklerle boy ölçüşür. Geçen sene turnuvadan çok keyif aldım ve oldukça iyiydim. Bu yıl da son iki turnuvadan birini kazanmak istiyorum” dedi.

Geçtiğimiz yılki Turkish Airlines Open öncesi de Tiger Woods, İstanbul’daki Boğaz Köprüsü’nde atış yapmış ve bu vuruşun görüntüleri dünya medyasında geniş yankı uyandırmıştı.

ŞÖLEN BAŞLIYOR

Eylül ayında Amerika’yı yenerek Ryder Cup’ta üst üste üçüncü kez zafer kazanan Avrupa takımından sekiz oyuncunun katılacağı Turkish Airlines Open’da mücadele Perşembe sabahı başlayacak. Turnuvada üç Türk amatör golfçü Alihan Afşar, Ali Altuntaş ve Ediz Kemaloğlu da wild card’la oynayacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle