Hoşgeldiniz  

Dağda Gazozuna Kapışma

SEMİH KÖKEN | 10 Ekim 2014 | Spor A- A+

Türkiye’nin ilk dağ bisikleti enduro aktivitesi olan Down Olympos MTB Enduro Kapışması, Antalya’nın Kemer İlçesi’nde ‘Çamlıca Gazozuna Kapışalım’ sloganıyla başlıyor. Aktiviteye, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi’de destek oluyor.

11 Ekim Cumartesi günü Tahtalı Dağı’nın zirvesinden start alıp, eşsiz güzellikteki Kesmeboğaz Mevkii’nde, tarihi Roma Köprüsü’nde sona erecek enduro yarışı toplam 33.6 km’den oluşan parkurda yapılacak. Ortalama 12 km geçiş ve 21 km uzunluğundaki özel etaplardan oluşan parkurdaki kapışma 100’e yakın yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Ana sponsorluğunu Çamlıca Gazoz’un yaptığı “Çamlıca Gazozuna Kapışalım” Down Olympos MTB Enduro Kapışması, Olympos Teleferik A.Ş. İşletmeleri, GoPro, Salcano, Meeting Point, Shimano, Giant Türkiye ve Alpinist tarafından desteklenmektedir.

Bu aktivitenin fikri Sea-To-Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nı hayata geçiren ekipçe ortaya atıldı. Mayıs 2014’te ilk parkur çalışmasını ve incelemesini yapan ekip,
Türkiye’nin İlk MTB Enduro Aktivitesi’ne ön ayak oldu.

Enduro dağ bisikleti nedir?

Enduro, dağ bisikleti yarışlarının yeni nesil formudur. Dağ bisikletine hâkim, bütün günü dağda bisikletle geçiren, teknik hâkimiyeti ve genel dayanıklılığı ön plana çıkan tecrübeli sürücülere hitap eder.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle