Hoşgeldiniz  

Başpehlivan Yeşil Yeşil’in babası kalp krizinden öldü (3)

Semih Köken | 02 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Spor A- A+

Başpehlivan Yeşil Yeşil’in babası kalp krizinden öldü (3)

ORHAN OKULU BAŞPEHLİVAN OLDU

Kumluca’da bu yıl 17’ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde yapılan Yağlı Pehlivan Güreşleri sona erdi. Karatepe Stadı’nda çok sayıda güreş severin takip ettiği başpehlivanlık güreşlerinin yarı finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Recep Kara ile Antalya- Serik Belediyesi adına güreşen Osman Aynur, Antalya- Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu ile de Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Şaban Yılmaz karşılaştı. Yarı finalde rakiplerini yenen Orhan Okulu ile Recep Kara, başpehlivanlık için güreşti. Yarım saatlik normal sürenin ardından puanlama süresine geçildi. Bu bölümde ilk puanı alan Orhan Okulu, Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

‘BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM EDİRNE GÜREŞLERİDİR’

Geçen yıl da Kumluca’yı kazanan ve Kırkpınar’da başpehlivan olan Orhan Okulu, “Sabahın 8’inde güreş alanına gelen ve akşamın karanlığına kadar bize destek veren seyircime teşekkür ediyorum. 12 saattir buradalar. Hiçbir sporda 12 saat yok. Organizasyondan dolayı Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum. Kumluca güreşleri Edirne güreşlerini anlatıyor. Geçen yıl da Kumluca güreşlerinde birinci olmuştum. Edirne’de de kemeri taktım. Bundan sonraki hedefim Edirne güreşleridir. Güreş esnasında hayatını kaybeden arkadaşımız Mehmet Yeşil Yeşil’in babasına Allah’tan rahmet diliyorum. Çok üzüldük” diye konuştu.

‘KIRKPINAR’IN PROVASI OLDU’

Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca güreşlerinin Kırpınar’ın provası olduğunu kaydetti. Buradaki finalin Kırkpınar’ın üzerinde olduğunu aktaran Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

“Böyle bir final yakında izleyebilir miyiz bilmiyorum. Orhan Okulu Kumluca Belediyesi’nin pehlivanı olarak başpehlivan oldu. Profesyonellik adına başka belediyelere transfer oldu. Her şeyden önce Orhan Okulu Kumlucalı. Kumlucalıların çocuğu bu yüzden yolu açık olsun. Başarılar diliyorum.”

Güreşlerin sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından Orhan Okulu’ya kupa, altın kemer ve ödülleri verildi. Diğer güreşçiler de kupa ve ödüllerini aldı.55be55203bbd9921d3b20f54b7c0efa6 7644ed2a917cc3ac335792299b986136

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle