Hoşgeldiniz  

Antalyaspor’u Eto’o da kurtaramadı

Semih Köken | 08 Kasım 2015 | Spor A- A+

LİGDE son 7 haftada topladığı 6 puanla sıkıntılı günler geçiren Antalyaspor’da, Samuel Eto’o, takımının tüm maçlarında ilk 11’de sahaya çıkan tek futbolcu olarak 974 dakika oyunda kaldı. Gol krallığı yarışının iddialı isimlerinden 34 yaşındaki Eto’o, kırmızı beyazlıların 16 golünden 9’una adını yazdırdı.
LIGDE SON 7 HAFTADA TOPLADIGI 6 PUANLA SIKINTILI GUNLER GECIREN ANTALYASPOR'DA, SAMUEL ETO'O, TAKIMININ TUM MACLARINDA ILK 11'DE SAHAYA CIKAN TEK FUTBOLCU OLARAK 974 DAKIKA OYUNDA KALDI. GOL KRALLIGI YARISININ IDDIALI ISIMLERINDEN 34 YASINDAKI ETO'O, KIRMIZI BEYAZLILARIN 16 GOLUNDEN 9'UNA ADINI YAZDIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Spor Toto Süper Lig’de ilk haftalar kazandığı maçlarla dikkati çeken Antalyaspor, son 7 haftada 6 puan topladı. Kırmızı beyazlıların son 7 maçı 1 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle sonuçlandı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’i 3-2, evinde Gençlerbirliği’ni 3-1 yenen kırmızı beyazlılar Fenerbahçe’ye son saniyede kalesinde gördüğü golle 2-1 kaybetmiş, 4’üncü hafta ise sahasında Eskişehirspor’u 2-0 yenmişti. Ligde ilk 4 haftada 9 puan kazanan Antalyaspor, sonraki maçında Çaykur Rizespor’a 5-1 mağlup olduktan sonra kötü günler geçirmeye başladı.

RİZE MAĞLUBİYETİ KIRILMA NOKTASI

Rize deplasmanındaki farklı mağlubiyet sonrası Antalyaspor, sahasında Medicana Sivasspor ile 1-1, Kasımpaşa’yla da golsüz berabere kaldı. Ligin 7’nci haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasında antrenör Yusuf Şimşek, hakeme yönelik hakaret ve idari tedbirli olduğu halde koridorda yer almasından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 7 maç soyunma odası ile yedek kulübeye giriş yasağı cezası aldı.

ŞİMŞEK’E CEZA SONRASI TEPKİ ARTTI

Yusuf Şimşek’in cezası sonrası ilk maçını Bursaspor deplasmanında oynayan Antalyaspor, karşılaşmayı 2-0 kazandı. Bursa deplasmanındaki galibiyetle moral bulan Antalyaspor, 33 bin kişilik yeni stadında oynadığı ilk maçında ise Beşiktaş’a 5-1 mağlup oldu. Farklı mağlubiyetin ardından kırmızı beyazlı takım Akhisar Belediyespor’a deplasmanda 2-1 yenildi. Sahasında Kayserispor ile 1-1 sona eren maçta kaybettiği 2 puanın üzüntüsünü yaşayan kırmızı beyazlılarda taraftar en büyük tepkiyi antrenör Yusuf Şimşek’e gösterdi. Maçta kırmızı beyazlı takımda Samuel Eto’o gol sevincini, arkadaşlarıyla karşılaşmayı cezası nedeniyle locada izleyen antrenör Şimşek’i göstererek yaşadı. Kayserispor maçından sonra statta ve Hasan Subaşı Tesisleri’nde taraftar ‘Yusuf Şimşek istifa’ tezahüratı yaptı. Antalyaspor yönetiminden ise antrenör Şimşek’e destek kararı çıktı.

11 MAÇTA 4 GALİBİYET

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle kötü günler geçiren kırmızı beyazlı takım, son maçında Kayserispor beraberliği ile puanını 15’e yükseltti. Evinde oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik 1 mağlubiyetle ayrılan Antalyaspor, deplasmanda ise 2 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı. Kırmızı beyazlı takım 11 maçta 16 gol attı, kalesinde de 19 gol gördü.

ETO’O 16 GOLÜN 9’UNU ATTI

Antalyaspor’un ligde attığı 16 golden 9’unu Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o kaydetti. Kırmızı beyazlı takımın ligdeki tüm maçlarında ilk 11’de sahaya çıkan tek futbolcusu Eto’o toplam 974 dakika oyunda kaldı. Ligde gol krallığı yarışında da ilk haftalardan itibaren en üst sıralarda yer alan 34 yaşındaki Eto’o, takımının hem en golcüsü hem de en uzun süre forma giyen oyuncusu oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle