Hoşgeldiniz  

Antalyaspor’a Mental Eğitim

SEMİH KÖKEN | 10 Ekim 2014 | Spor A- A+

Kemer’de 2 yıldır çeşitli ülkelerden birçok misafir ile düzenlenen Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef organizasyonun konuğu Antalyaspor’lu futbolcular oldu.

 

 

Dr.Hc.Dirk Griesdorn önderliğinde Ginza Tur Mustafa Çetinkaya , Ginza Tur Genel Koordinatörü Mehmet Uyumaz, Türkiz Group Ayışığı Parkı Genel Müdürü Metin Bakkal işbirliğinde düzenlenen ve her yıl birçok farklı ülkeden gelen misafiri ağırlayan Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef organizasyonunun son ekibi Antalyaspor oldu.

Antalyaspor ekibi alanda ilk olarak tüm ekip örümcek ağı adı verilen eğitim ile başladılar. Katılımcılara ekip olarak hareket etme eğitimi verildi. Ardından Multi-Vine (2kişilik çalışma) isimli parkura geçen ekip burada iki ağaç arasında kurulan ve zorluk derecesi daha üst seviyede olan bu eğitimde bir futbolcu gözleri kapalı diğeri ise komutlarla destek vererek ilerleme yapmaya çalıştılar.

Antalyaspor Teknik Direktörü Engin Korukır yapılan Mental eğitim ile iligili şunları söyledi; “Bu çalışma eğitimden de ziyade Mental bir program, sporcularımız biliyorsunuz maçlarda çok stres yüklü oluyorlar. Bu stresi atmak içinde hem eğlenceli, hem de fiziksel olarak bir çaba harcamış oluyorlar. En azından bu program ile konsantrelerde yüksek oluyor. Bizim içinde çok güzel bir aktivite oldu. Buradan da yemek ve idmana gideceğiz zaten. Bu bizim için ufak bir antrenman oldu ve buradan da büyük antrenmana gideceğiz. Takım içinde birlik ve bütünlük açısından güzel bir gün oldu” dedi.

Organizasyon sonunda oldukça eğlenen Antalyaspor ekibi Turkiz Otel’de yemek yedikten sonra antrenman için Antalya’ya hareket etti.

Mantel Antrenman ve Kişisel Hedef organizasyonu ile ilgili bilgi veren Organizatörlerden Ginza Tur sahibi Mustafa Çetinkaya ve Türkiz Group Ayışığı Parkı Genel Müdürü Metin Bakkal şunları söylediler; “Mental Antreman ve Kişisel Hedef programı zihin gerçek ile hayal arasındaki farkı ayırt edemez, zihin için önemli olan kaliteli bir şekilde yapılmış kurgulamadır. Bu sebeple bu alanda yapılan mental çalışmalar hedefe ulaşma konusunda son derece önemlidir. Eğitmenimiz Uzman Dr.hc.Dirk  Griesdorn NLP tekniğini kullanarak hedef koyma ve koyduğumuz hedefe ulaşmada yol gösterir. Bu çalışmalar hedef belirleme ve belirlenen hedefe ulaşma konusunda zihnimizin oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak potansiyelimizi farkına varıp potansiyelimizi ortaya çıkarmak için yapılan mental çalışmalardır. Kendi koyduğumuz sınırları aşmamıza yardımcı olur, motivasyon sağlar.

 

Hayatımızı etkileyen en önemli faktörlerden biri olan takım çalışması, başkasına güven telkinleri üzerine de çalışmalar yapılmaktadır. Ancak kendimize güvenir ve inanırsak başkalarına da güvenir ve inanırız. Bu inançla da birçok şeyi başarabiliriz. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle