Hoşgeldiniz  

Başpehlivan Orhan Okulu

SEMİH KÖKEN | 08 Eylül 2014 | Spor A- A+

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Galler’deki NATO zirvesinde bölgede Türkiyesiz ne adım atılacağı ne da karar verileceğinin ortaya çıktığını belirterek, “Dünya ve Avrupa- Atlantik bölgesindeki tüm konularda Türkiye’nin öncü ülke olduğu söylemlerde de görüşmelerde de ortaya çıktı” dedi.



Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, dün geldiği seçim bölgesi ve memleketi Antalya’da Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi’nce düzenlenen 662’nci Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Elmalı’ya gelmeden önce partisinin Korkuteli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Çavuşoğlu, Türkiye’nin çok yönlü ve proaktif bir dış politika izlediğini söyledi. Bunun ‘Savunmada değil atağa kalkan’ bir politika olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

”Atağa geçmiş bir dış politika başkalarına saldıran değil, ama insanı ilgilendiren bir mesele varsa orada olan bir Türkiye, barış için adalet için çalışan bir Türkiye. Birileri karar versin diye bekleyen değil, masalarda, karar mekanizmalarında olan ve oraya nüfuz eden bir Türkiye. En son NATO zirvesinde bunu açıkça tüm dünya gördü.”

Galler’deki NATO zirvesinde bölgede Türkiyesiz ne adım atılacağı ne de karar verileceğinin görüldüğünü kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Dünyadaki ve Avrupa- Atlantik bölgesindeki tüm konularda Türkiye’nin öncü ülke olduğu söylemlerde de görüşmelerde de ortaya çıktı” dedi.



Bakan Çavuşoğlu, kendisine eşik eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse’yle birlikte Korkuteli’den Elmalı’ya geçti. Elmalı’da 662’nci kez düzenlenen güreşlerin yapıldığı er meydanına davul ve zurnalarla giriş yapan Bakan Çavuşoğlu, önce başcazgırın kendisini takdimini dinledi, sonrasında er meydanında tur atarak vatandaşları selamladı. Bakan Çavuşoğlu’nun turuna, doping yaptığı gerekçesiyle Kırkpınar’da kazandığı altın kemeri alınan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz de eşlik etti.

Antalya Büyükşehir ve Elmalı belediyelerince bu yıl 662’ncisi düzenlenen Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanlık karşılaşmasının yapılacağı son günü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla başladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Vali Vekili Turan Eren, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve çok sayıda protokol mensubunun katıldığı güreşlerin son günü, Elmalı Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Bakan Çavuşoğlu, er meydanına başcazgırın karşılamasıyla girdi, beraberindekilerle birlikte er meydanında tur atarak tribünleri dolduran güreş severleri selamladı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, er meydanında Ahmet Taşçı gibi yağlı güreşin efsane isimleriyle bir araya geldi, bu yılki güreşlerin başpehlivanlık müsabakaları yarı final kura çekimine nezaret etti. Bakan Çavuşoğlu, güreş ağalığı için yapılan açık artırmayı da izledi. İşadamı Muharrem Ak, açık artırma sonunda 150 bin TL’ye Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yeni ağası oldu. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, başpehlivanlık için yarı final güreşlerinin tamamlanmasının ardından alandan ayrıldı. Çavuşoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopterle Antalya’ya gitti. Bakan Çavuşoğlu, Antalya Havalimanı’ndan Ankara’ya hareket edecek.

Antalya Büyükşehir ve Elmalı belediyelerince bu yıl 662’ncisi düzenlenen Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı, finalde Mehmet Yeşil Yeşil’i yenen Orhan Okulu oldu. 1 saatlik güreşin ardından taraflar yenişemeyince ‘Süper Puan’ uygulamasına gidildi. Uzatma süresinde 6 puan alan Orhan Okulu, başpehlivan oldu. Orhan Okulu’nun altın kemerini Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin verdi.

Mehmet Yeşil Yeşil’in ikincilik kupasını ise Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle