Hoşgeldiniz  

Yakup Dinler: Bu yıl turizmci dayanamaz

Semih Köken | 02 Mart 2022 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Yakup Dinler: Bu yıl turizmci dayanamaz

Turizm sektörü, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmeleri endişe ile izliyor.

Sözcü’den Sayime Başçı’ya değerlendirmede bulunan sektör temsilcileri havayolu yaptırımları ve Rusya’nın yurtdışına döviz çıkarma yasağını devreye alması nedeni ile Rusya’dan turist akışının durabileceğini söylüyor.

“Karanlık bir odadayız”

Bu yıl Rus turistlerin Türkiye’ye gelişi ile ilgili de büyük soru işaretlerinin olduğunu kaydeden Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık ise “Karanlık bir odadayız, ışığı bekliyoruz. Sivil havacılık ile ilgili yaptırımlar var. Rus, Ukraynalı misafirlerin hepsi uçakla gelecek. Bu uçakların periyodik düzenli bakımları yapılamadığı zaman uçuş yapılamaz”  diye konuştu.

“Kaybımız büyük olacak”

Salgın ve krizlere rağmen bugünlere gelebilen turizm sektörünün Rusya-Ukrayna krizinin uzaması halinde artık ayakta kalamayacağını kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, “Çok karamsar bir hava var. Avrupalı firmalar da sözleşmeleri iptal ediyor şu anda. Kaybımız büyük olacak. Verilen çekler öteleniyor. Otellerin aldığı garanti kontenjan çekleri de geri isteniyor. Oteller bu çeklerle normalde yağını, gıda ürünlerini, alkolünü alır ve sezona hazırlanır. Burada ciddi bir problem var. Mutlaka turizm sektörüne özel bir destek çıkarılmalı. Artık bu yıl turizmci dayanamaz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle