Hoşgeldiniz  

VURAL ÖGER NEDEN OLMASIN?

Semih Köken | 27 Ağustos 2015 | Oteller A- A+

Majesty Grubunun Antalya Kemer’de bulunan üç otelinin Genel Müdürü sezonu turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

//

Majesty Grubunun Antalya Kemer’de bulunan üç otelinin Genel Müdürü sezonu değerlendirdi. Majesty Mirage Park Otel’in Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan , Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve KETAV (Kemer Tanıtım Vakfı) Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ve Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran açıklamalarda bulundu.

TURİZMİ YÖNETEBİLECEK İSİMLER VAR

Son dönem hükümetin kurulması için çaba gösterildiğini ve bir an önce de hükümetin kurulmasını isteyen Genel Müdürler, turizm bakanlığı için de duayen isimlerin ön plana çıkarılmasını istedi. Türkiye’nin yakından tanıdığı Öger Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger’in bu konuda önemli bir isim olacağının altını çizen Majesty Grubunun Genel Müdürleri, “Yeni dönemde bir değişim olacaksa, turizmin içinden gelen bir isim ile devam edilmesinin doğru olacağına inanıyoruz. Turizmi yönetebilecek çok sayıda duayen insan var. Bu isimler arasında Vural Öger olabilir. Sayın Vural Öger, Öger grubunun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. Kendisi çok değerli bir insan. Avrupa Parlamentosunda görev yapmış, vizyonu olan turizmin kökünden gelen, otelcilik sektöründe olan, havacılık sektöründe olan, Acente ve Tur Operatörü ayağında olan,  belli bir turizm tecrübesi olan bir insan. Neden olmasın? ”dediler.

DUAYEN İSİMLER ÖN PLANA ÇIKMALI

Turizm Yazarı Halil Öncü’nün sorularını yanıtlayan Genel Müdürler “Türkiye’nin marka değerini arttırma ile ilgili çabaları var.  Kendisi zaten Öger markasını en üst noktaya taşıdı. Bu bilgi bikrimi ülkemiz içinde büyük bir katkı sağlayacaktır” dediler. Majesty Mirage Park Otel’in Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan yaptığı açıklamasında, “ Geçici bir hükümet kurma hazırlığı var fakat bunda beklentiler çok yüksek değil. Bunun yanında sezonunda sonuna geliyoruz. Ancak ileriyi kurtaracak çok şeyin olduğuna inanıyoruz. Burada hangi hükümet kurulursa bu hükümetten doğru hamlelerin yapılmasını bekliyoruz. Türkiye için hangi hükümet hayırlısı ise o olsun. Biz burada bu işe sadece turizm açısından bakıyoruz. Sayın bakanımızın bu güne kadar turizm adına yaptıkları yadsınamaz. Değerli bir insan. Bundan sonraki hükümette yer alır mı almaz mı bilmiyoruz. Ama turizme, turizmin içinden gelen birileri ile yola çıkmakta fayda oluğuna inanıyorum. Bu ifademde de sakın Sayın Bakanımızın başarısız olduğu algılanmasın. Kendisinin değerli bir insan olduğunu da biliyoruz. Ama yeni dönemde bir değişim olacaksa, turizmin içinden gelen bir isim ile devam edilmesinin doğru olacağına inanıyorum.”

VURAL ÖGER NEDEN OLMASIN?

“Kim olabilir?” sorusuna da cevap veren Göksan, “Türkiye’de o kadar değerli insanlar var ki saymakla bitmez. Turizmi yönetebilecek çok sayıda duayen insan var. Bu isimler arasında Vural Öger olabilir. Sayın Vural Öger, Öger grubunun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. Kendisi çok değerli bir insan. Avrupa Parlamentosunda görev yapmış, vizyonu olan turizmin kökünden gelen, otelcilik sektöründe olan, havacılık sektöründe olan, Acente ve Tur Operatörü ayağında olan,  belli bir turizm tecrübesi olan bir insan. Bence Vural Öger’in hangi partiden olması önemli değil, önemli olan tecrübelerinden ve vizyonundan turizm sektörünün yaralanmasıdır. Vural Bay gibi duayen olmuş çok değerli birçok insanın da olduğunu unutmayalım. Bu isimlerden sektörün şu andaki kriz döneminde daha kolay aşması adına yararlanılabilir. İki aylık geçici hükümette ne kadar verim alınabilir bilemiyorum ama ileriye dönük mutlaka bu konu dikkate alınmalıdır.”

TÜRKİYE’NİN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMA

ÇABASINA BÜYÜK DESTEK VERİR!

Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran ise Vural Öger’in Türkiye’nin marka değerini arttırma anlamında büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerken “Vural Öger’in şöyle bir katkısı da olur. Türkiye’nin marka değerini arttırma ile ilgili çabaları var.  Kendisi zaten Öger markasını en üst noktaya taşıdı. Bu bilgi bikrimi ülkemiz içinde büyük bir katkı sağlayacaktır. Neden olmasın?”dye konuşurken, Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve KETAV ( Kemer Tanıtım Vakfı ) Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ise “Turizmse 50 yıllık turizmci. Siyasetse Avrupa Parlamentosunda milletvekilliği yapmış birisi. Eğitimse zirvede. Daha iyisi olabilir mi bilmiyorum?” dedi.

KRİZ İLE KARŞI KARŞIYAYDIK, ŞİMDİ TERÖR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ!

Sezonda gelinen noktayı da değerlendiren Majesty Mirage Park Otel’in Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan “Sezonu son a gelirken değerlendirirsek, iyi geçen bir sezon yaşamadık. Farklı platformlarda bunu belirtmiştik. Sezon başında Ukrayna ve Rusya krizinden kaynaklanan sorunlar direkt bizi etkiledi. Sezonun ikinci yarısına geldik. Avrupalının zamanına geldik. Avrupalıda maalesef bu dönemdeki terör faaliyetlerinden dolayı ciddi bir rezervasyon yavaşlaması var. Hatta iptaller var. Şimdide terör sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Sezon başında Rusya Ukrayna krizi ile karşı karşıyaydık, şimdi terör ile karşı karşıyayız. Neresinden tutacağımızı bizde şaşırdık. İnşallah durulur. Akış tekrar devam eder. Sonuç olarak da son iki aylık periyodu iyi geçiririz diye ümit ediyoruz” dedi.

RUS PAZARI OTELLERİ ÇOK ETKİLEDİ

Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran ise yaptığı değerlendirmede “Rakamlar zaten ortada . Ağustos’un sonu itibariyle yaklaşık 500-600 bin üzerinde kayıp bekleniyor. Bu saının yaklaşık 500 bini Rus pazarından. Özellikle Kemer bölgesi başta olmak üzere,  Rus pazarı ağırlıklı olarak otelleri çok ciddi etkiledi. Önümüzdeki senelerden çok daha iyi olacağı görülmüyor. Bizim de şu anda görevimiz kriz zamanlarında krizi en iyi şekilde yönetmek. Olabildiğince pozitif bakıp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

DEVLET SEKTÖR EL ELE VERMELİ

Devletin sektör ile el ele verip bu sıkıntıları aşacağını düşündüğünü ifade den Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve KETAV (Kemer Tanıtım Vakfı) Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ise yaptığı açıklamasında “28 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Bu süre içerisinde bu sektör çok krizler atlattı. Umarım bunu da atlatacak.  Bu aşamada devletin sektörün alt dinamikleri ile el ele verip birlikte yürümesi lazım. Son iki aya geldik. Çok kötü bir ilk sekiz aydı. Kaybedilen rakamlar oldukça yüksek. Geçen sene gelen turist sayısı ile bu seneki sayı arasında çok fark var. Ama konaklama gün bazında çok ciddi bir fark var. Bu da eksiyi yükseltiyor. Ayrıca  2015’de Antalya’ya hizmete giren 30’bine yakın yeni yatak var. Bunu da dahil edersek bu kayıp bence bir milyonları bulacak. Bu bir milyon kayıp da fiyatlarda en az % 25-30 fiyatların indirimine neden oldu. Bir de son günlerde terör ile uğraşıyoruz. İvedilikle bunlara çözüm bulunup, sektöre birilerinin liderlik yapıp, düzlüğe çıkıp 2016’yı da kaybetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle