Hoşgeldiniz  

Türkiye, Rus turistten 2015 için de umutlu

SEMİH KÖKEN | 22 Aralık 2014 | Oteller, Turizm A- A+

Turizm İl Müdürü İbrahim Acar Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya’daki olayları endişeyle takip ettiklerini söyledi. Acar, “ Çünkü Rus turistler bizim için çok önemliler. Her ne kadar Ekim-Kasım aylarında Rusya’dan gelen turist sayısında düşüş yaşansa da (2013’deki 19 binden 12 bine düştü) toplam 11 ayda turist sayısında %4,1’lik artış yaşandı. 2015 yaz sezonunda bu rakamlar artmasa bile aynı kalmalarını umuyoruz” dedi.

Rus turistlere otellerde indirim yapıldığına ilişkin çıkan haberleri değerlendiren Acar, bu durumun belirli otelleri kapsadığını, piyasada genel olarak böyle bir eğilimin olmadığını belirtti ve şöyle devam etti: “Rusya’dan talebin azalacağını düşünerek fiyatları düşürmek için daha erken. Rusya için hiçbir indirim kampanyası mevcut değil. Kriz durumunda Ruslar için bazı oteller indirim ilan ettilerse, bu otel yönetiminin özel kararıdır.”

Bilindiği üzere 2013 yılında Türkiye turizm sayesinde 32 milyar dolar kazanç sağladı. Turist sayısına göre dünyada altıncı sırada yer alan Türkiye’ye  Ocak-Eylül ayları arasında 30 milyondan fazla turist geldi. Gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Rus turistler oluşturdu. Türkiye’ye tatile gelen Rus turistlerin sayısı 4,14 milyona ulaştı. Türk yetkililer 2014 sonunda ülkeye ziyarete gelen turist sayısının 42 milyona ulaşmasını ve elde edilen gelirin 35 milyar dolara yükselmesini bekliyorlar.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle