Hoşgeldiniz  

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: 1 Mayıs’ta Çanakkale’deyiz

Semih Köken | 26 Nisan 2016 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: 1 Mayıs’ta Çanakkale’deyiz

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs’ta Çanakkale olacaklarını söyledi.

Türk-İş’e bağlı Orman Topraksu Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası’nın (Tarım-İş) 2016 yılı Yönetici ve Temsilci Eğitim Seminerleri, Antalya’nın Kemer İlçesi’ndeki Grand Haber Otel’de yaklaşık 300 kişinin katılımıyla başladı. 30 Nisan’a kadar sürecek seminerin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Antalya Valisi Muammer Türker, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat ile Sırbistan, Bulgaristan, Karadağ, Bosna- Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Moldova’dan gelen sendika temsilcileri ve Tarım- İş üyeleri katıldı.

‘GÜNDE 5 ŞEHİT GELİYOR’

Törende konuşan Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. 1 Mayıs’ın işçiler için önemli olduğunu söyleyen Atalay, şöyle dedi:

“Çünkü 1 Mayıs resmi tatil olmasına rağmen kitle örgütleri alanlarda sıkıntılarımızı, problemlerimizi anlatma günü olarak görüyoruz. Ama özellikle son yıllarda bir Taksim takıntısı var. Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse biz orada 1 Mayıs’ı kutlarız. Alan dışında konfederasyon başkanı olarak ben problemimi, sıkıntımı anlatayım. Türk işçisi olarak askerle, polisle kavga etmeye niyetimiz yok. Ülkenin yapısı ona müsait değil. Günde 5 şehit geliyor. Şu salonda o bölgede asker, polis evlatları olan var. O bölgedeki teröristle masum vatandaşı da ayırmamız lazım. Terör en büyük zararı onlara veriyor. Onun için elinde bomba, silah olanla elinde kalem, çanta olanı ayırmak zorundayız. 1 Mayıs’ta Çanakkale’deyiz. Bir yeri olması lazımdı Türk-İş’in. Türk-İş Başkanlar Kurulu bundan 1 ay önce oturduk. Tamamına yakını Çanakkale’yi tercih etti. Allah nasip ederse pazar günü Çanakkale’de olacağız. Niye Çanakkale? Orada 250 bin şehidimiz var. Türkiye bir kendine gelsin. Kitle örgütleri bir kendine gelsin. İyi düşünelim diye Çanakkale’deyiz.”

‘ÇANAKKALE’DE KUTLAMAK ÇOK ANLAMLI’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türk-İş’in 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlayacak olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti. Daniş, “Bundan 101 yıl önce sadece Misak-ı Milli sınırları içerisinde değil Bosna’dan da Arap Yarımadası’ndan da Balkanlar’dan da 131 askerlik şubesinden gelip, 253 bin şehit olan vatan evladının, gencecik fidanın toprağa düştüğü Çanakkale’de 1 Mayıs’ın kutlanıyor olmasının, çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. İşte bugün Güneydoğu’da devam eden mücadelede yitirdiğimiz şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralanarak gazi olan kardeşlerimize Allah acil şifalar versin. Onların emeğinin, onların mücadelesinin yerde kalmadığının en büyük göstergesi 1 Mayıs’ta Türk işçisinin, Türk-İş’in Çanakkale’de 101 yıl önce aynı mücadelenin verildiği yerde, geçmişini hatırlayarak, bir olarak, diri olarak vereceği o mesajın, o birlik ve beraberliğin, bugünlerimizde de yarınlarımızda da çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Mehmet Daniş ve Ergün Atalay’a kılıç hediye etti. Vali Muammer Türker ise yurtdışından gelen sendika temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi.f6309baca865e57f55b421fcc3394cd1 b63d62b4d40f08fc45c0a1ae04a87c3f b4b1ef65bbd8bce67a5b18ffb5c5b7b3 4849bfebb8f9d8b43d06757d98761561

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle