Hoşgeldiniz  

TEZ TOUR’A AĞIR SUÇLAMA

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Oteller, Turizm A- A+

Tez Tour olayında yeni gelişmeler var. İflas erteleme talebi ile ilgili davanın devam ettiği Tez Tour’un bünyesinde olduğu Alkan Turizm ile ilgili yapılan son duruşmada, kayyum heyetinin hazırladığı bilirkişi raporu okundu.

50 BİN TL ALTINDAKİ BORÇLAR ÖDENECEK

Bilirkişi raporunda alacaklılardan 50 bin TL’nin altında olan rakamların sıraya konularak davanın seyrini beklemeden ödenmesi isteniyor.

 

SERMAYA ARTTIRIMI

Dava dosyasındaki bilgilere göre bilirkişi şirketin borcu 130 milyon TL.  İflas erteleme talebinde sürecinde yapılan sermaye artırımının borcun yüzde 4’ünü bile karşılamayacağı sermaye artırımın ancak çalışanların alacaklarını karşılayabileceği belirtiliyor.

 

DOLANDIRICILIK İDDASI

Bu arada alacaklı firmalardan Tutis AŞ’nin şirketin yaptığı sermaye artırımı ve satılan taşınmazlar ile ilgili işlemlerde dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Tez Tour’un bünyesinde olduğu Alkan şirketinden alacaklı firmalardan Tutis, iflas erteleme talebi ile ilgili davanın görülmekte olduğu İstanbul Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesine sunulan dilekçede, Alkan şirketi adına kayıtlı iken satılan taşınmazlarla ilgili işlemden dolayı şirketin ortakları hakkında ticaret nedeni ile dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor.

Dava 2 Ekim tarihine ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle