Hoşgeldiniz  

Talep artışı 2019’u geçme sinyali verdi

Semih Köken | 04 Ocak 2022 | Oteller, Turizm A- A+

NG Phaselis Bay Satış Müdürü Ahmet Sarıkaya Satış pazarlamanın gözünden 2022 yılı öngörülerini paylaştı. Yeni yılda satış & pazarlama departman yöneticilerinin dikkat etmesi gereken unsurları sıraladı.

2022 yılını satış & pazarlama departmanlarının gözünden değerlendirir misiniz?

2022 yaz sezonunu 2021 yılı nisan ayında kapılarını açmış olduğumuz tesisimiz özelinde değerlendirecek olursak; tüm çalışma arkadaşlarımızın değerli emekleri ve katkıları ile başarılı bir açılış operasyonu yaptık. Kış döneminde de tesisimizde kış operasyonuna devam etmekteyiz. Almış  olduğumuz kış dönemi ve  2022 yılı yaz dönemi rezervasyonları gösteriyor ki ülkemize seyahat eden misafirlerimizin devam eden Covid salgınına rağmen ülkemizi tercih etmeleri 2022 yılının geçen 2 yıldan çok daha iyi olacağı düşüncesindeyim. Çünkü dünya genelinde herkes Covid 19 kuralları çerçevesinde yaşamayı bir yaşam tarzı olarak kabul etti. Seyahatlerini bu çerçevede gerçekleştirdiler. Partner tur operatörlerimizin 2022 uçak planlamalarında yapmış oldukları ciddi artışlar 2022  yılının 2019 yılını yakalayacak bir seviyede olabileceğini göstermektedir.

2022 Son dakika yılı olur mu? Olursa neden, olmaz ise neden?

Bu sorunuzu tüketici alımlarına göre iki farklı şekilde cevaplayabiliriz. Öncelikle tesisimizin de  içerisinde yer aldığı Lüks otel grupları için son dakika yılı olacağı kanaatinde değilim. Çünkü  bu fiyat kalibresindeki ürünleri tercih eden misafirler her koşulda erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmektedir.

Fakat 2022 yılında da devam eden pandemi süreci, siyasal unsurların baskısı altında yaşayan ve ülkemize seyahat eden ana pazarlarımızın bu süreçlerin etkisi ile orta ve ekonomik segment otel gruplarında ise son dakika rezervasyon yılı yaşatacağını göstermektedir.

Fakat  bu son dakika ibaresi 2021 ve 2020 yıllarındaki gibi seyahat tarihinden birkaç gün öncesi satın almaların yerini seyahat tarihinden çok daha önce tarihlerde satın almalara dönüşeceğini düşünüyorum. Ayrıca ülkemize yurtdışından misafir operasyonu yapan Türk ve yabancı tur operatörlerinin de satın alma sonrası esnek iptal koşulları ve ödeme kolaylıkları son dakika rezervasyonları azaltacağını söyleyebilirim.

Satış ve pazarlama yöneticileri 2022 yılında nelere dikkat etmeli?

Satış ve pazarlama yöneticileri 2022 yılında dünyada yaşanan ve turizm endüstrisi hareketine etki eden siyasi, sosyo-ekonomik gelişmelere ve ülkemize seyahat eden misafirlerimizin satın alma sürecini etkileyecek olan gelişmelere göre strateji ve politika belirlemelidir. Bizlerin yapmış olduğu  işlerin büyük bir bölümü istatistiğe dayanıyor. Bulundukları bölgeyi çalıştıkları partner operatörlerin satış grafiklerini ve ürünlerini pazara göre iyi analiz etmeleri gerekmektedir.

Satış pazarlama yöneticilerimizin ayrıca dijital pazarlamaya daha da önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Yeni dünya, yeni yaşam tarzları, farklı tüketim alanları ve kendine özel pazarlarıyla ezberlerimizi bozmuş durumda. İnsanlar artık reel yaşamda değil, dijital ortamlarda varlıklarını sürdürüyorlar. Buna istinaden Pazarlama stratejilerini dijital temeller üzerine kurmamız gerektiği düşüncesindeyim. Son olarak 2022 yılının tüm turizm camiasına öncelikle sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle