Hoşgeldiniz  

SU SPORLARINDA MUTLU SON

SEMİH KÖKEN | 29 Ağustos 2014 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Maliye Bakanlığı’ndan kiralanan ve işletme yetkisi Antalya Spor Kulübü Derneği’ne verilen Kemer’deki su sporları parkur alanları ile ilgili faaliyeti durdurma çalışmaları sonlandırıldı. İlçedeki bir parkur alanına giden emniyet, zabıta ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, toplanan işletmecilerin protestolarıyla karşılaşırken, eylem sonrası Antalya Spor Derneği talebini geri çekti.
Yerel seçimlerin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına giren Kemer’deki 80 adet su sporları parkur alanları, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce ihaleye sunuldu ve ihaleyi kazanan Antalya Spor Kulübü Derneği parkurların işletme yetkisini aldı. Dernek tarafından; Kemer’de bulunan su sporları parkur alanlarının işletme yetkisi otellere ait olduğundan, yeniden sözleşme imzalanması ve kira bedellerinin yeniden yatırılması istendi. Elde edilecek gelirle PTT 1’inci Lig’e düşen Antalyaspor’a destek sağlanacağı söylenirken, ilçedeki parkur işletmecilerine birer yazı gönderildi.
Yazıda, sözleşmelerin imzalanmadığı taktirde, sahillerdeki faaliyetlerin durdurulacağı söylendi. Otellerle sözleşme imzalayan ve kira bedellerini ödeyen işletme yetkilileri durum karşısında çaresiz kalırken, mühürleme işlemlerine başlanmak üzere ilk parkura gidildi. Emniyet, zabıta ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri gittikleri sahilde, toplanan işletmecilerin protestolarıyla karşılaştı. Çalışanlar ve işletme idarecileri; Kemer Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazının talimatını uygulamaya giden ekipleri, teknelerden yükselen siren sesleriyle durdurmaya çalıştı. Eyleme çok sayıda işletme çalışanı tekneleri ve jet skileri ile katılırken, Kemer Su Sporları Derneği (KESUD) Başkanı Ali Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri de destek için alan geldi.
Eylem sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Spor arasındaki sözleşmenin iptal edildiğini duyuran Şentürk “Şuan itibariyle tarafımıza bildirildi. Fakslar ve yazışmalar Maliye Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlığa gönderildi. Bundan sonrasında da masaya oturup çözüm bulacağız. Haklılığımızı dile getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Tek taleplerinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından işletme belgelerinin verilmesi olduğunu aktaran Şentürk “En büyük talebimiz işletme belgelerimizin verilmesidir. İdari mahkemeye başvurduk. 2014 yılı sonuna, faaliyet durdurma olmayacaktır. 2015 yılında ise Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerine bağlı kalacağız. Antalya Spor’unda içinde olduğu toplantılarla, normal bir fiyatlandırma yaparak, 2015 sezonunda da çalışmalarımıza başlamak niyetindeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Antalya il Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ise işletme belgelerinin verilmemesi ile ilgili yaptığı açıklamada “O dönemde, Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı bantları üzerindeki kullanım hakkı söz konusu olduğundan dolayı belgeleri veremedik. Böylece kaldı” ifadelerini kullandı.
ANTALYA SPOR DERNEĞİ, TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ
İlçede büyük yankı uyandıran eylemin ardından Antalya Spor Derneği, Valilik Makamı ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne talebin geri çekildiğine dair yazı gönderdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Antalya ili Kemer ilçesi sınırları içinde bulunan, 80 adet su sporları parkur alanının kiralama hakkı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 24.07.2014 tarihinde encümen kararıyla, iktisadi işletmesine ihale edilmiştir. Kiralama hakkı kulübümüze geçince, mevcut parkurlarda bulunan kullanıcıların tahliye edilmesi veya kulübümüzle sözleşme imzalamaları gerektiği yazımızda talep edilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ve 2014 sezon sonuna yaklaşılması nedeniyle talebimizi geri çekiyoruz. Bahse konu olan 80 adet su sporları parkur alanının kiralaması hakkımızdaki 2014 yılı için feragat ettiğimizi bildirir, gereğini arz ederiz.” 10637694_10152641719019706_100105386_n

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle