Hoşgeldiniz  

Sezon iki aya sıkıştı

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Kemer’de bulunan Botanik Resort Hotel’in işletmecisi Barış Taş, sancılarla başlayan 2015 turizm sezonunun yaz sezonu boyunca aynı şekilde devam ettiğini söyledi.
Sezon boyunca başta beş yıldızlı oteller olmak üzere bölgede bulunan turistik tesislerin istenilen doluluk oranlarını yakalayamadığını da sözlerine ekleyen Taş, gelen misafirlerin ise alım güçlerinin son derece düşük olduğunu belirtti.
Taş şunları söyledi; “Sezon genel anlamda herkesin bildiği gibi büyük sıkıntılarla devam ediyor. Doluluk oranları dışında misafirlerin alım gücünde de bu sezon ciddi bir düşüş söz konusu.
Bir şekilde tatil parasını denkleştirip gelen misafirlerin esnafa katkıda bulunacak şekilde bir alım gücünden söz edebilmek çok da söz konusu değil.
Geçtiğimiz yıl bu dönemde 2 bin dolar ciro yapan bir işletmenin cirosunun 200 dolara kadar düştüğünü gözlemliyoruz.
Sezonun başından bu yana beş yıldızlı otellerin büyük bir bölümü tamamen doluluğa ulaşabilmiş değiller. Ramazan ayı ile birlikte iç pazarda da bir düşüş yaşadık.
Bayramın ardından doluluk oranlarında iç pazarda bir hareketlilik yaşanacaktır ancak bu şekilde bile 2015 turizm sezonunun Ağustos ve Eylül ayı gibi iki aya sıkışmasından söz edebiliriz.
Ağustos ve Eylül ayları içinde çok parlak bir dönem olacağını söylemek yine mümkün görünmüyor. Turizmciler açısından geçtiğimiz yılın mumla arandığı bir sezonu yaşıyoruz”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle