Hoşgeldiniz  

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina BalcıAntalya’daki Ruslar tedirgin ama umutlu

Semih Köken | 23 Aralık 2015 | Oteller, Turizm A- A+

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı

Antalya’daki Ruslar tedirgin ama umutlu

Hüseyin Hayatsever
5106482

Rus uçağının 24 Kasım’da Suriye sınırında Türk savaş uçakları tarafından düşürülmesinin üzerinden iki hafta geçmesine karşın iki taraftan gelen açıklamalarla olay gündemdeki sıcaklığını koruyor. Türkiye’de olayın en çok konuşulduğu illerin başında, çok sayıda Rus’un yaşadığı Antalya geliyor.

“Bu, siyasi bir konu. Biz siyasi konularla ilgilenmiyoruz, bu konuda yorum da yapmıyoruz. Hem zaten ne söyleyebiliriz ki, bu konuda söyleyeceğimiz bir şey de yok.”Antalya’da bulunan Rus kültür derneklerinden bir yetkili telefonda tedirgin bir sesle röportaj talebimize bu yanıtı veriyor. Röportaj talebimize benzer bir şekilde olumsuz yanıt veren ikinci dernek bu.

Resmi rakamlara göre sadece Antalya’da 40 binin üzerinde Rus yaşıyor. Türkiye’yi ikinci vatan olarak seçen Antalya’daki Ruslar, anavatanları ile yaşamlarını kurdukları ülke arasındaki krizin şokunu yaşıyorlar.

Antalya-Rus turist

‘TÜRKİYE’DEKİ RUSLAR İÇİN BEKLENMEDİK BİR DURUM’Antalya’da yaşayan yerleşik Rusların temsilcisi olarak görülen Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Türkiye’deki Rusların böyle bir kriz ihtimalini daha önce hiç akıllarına getirmediğini söylüyor:

“Genel olarak Ruslar bu duruma hazır değildi. Çünkü Rusya ve Türkiye arasında son dönemde çok iyi ilişkiler vardı. Ruslar hem turizm hem ticaret hem de yeni yatırımlar için buraya geldi. Herkes Türkiye gibi dost bir ülkede hayatın güzel ve rahat olacağını düşünüyordu. Ruslar burada güzel bir hayat kurdu, daireler aldılar, birçoğu Türklerle aile kurdu, çocukları oldu. Evleri, arabaları, küçük yatırımları var. Böyle bir durum olacağını kimse beklemiyordu, aklımıza böyle bir şey gelmiyordu. Tam tersine son dönemde iki ülke arasında daha güçlü bağlantılar kurmayı sağlayacak yeni projeler üzerinde düşünüyorduk.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle