Hoşgeldiniz  

Model United Nations Turkey Konferansı başladı

Semih Köken | 29 Şubat 2016 | Antalya Haber, Oteller, Turizm A- A+

Model United Nations Turkey Konferansı başladı

MERKEZİ Ankara’daki Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından Antalya’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen Model United Nations Turkey (MUNTR) Konferansı, başladı.

Kemer’de Beldibi mevkiindeki Paloma Renaissance Otel’deki MUNTR Konferansı’nın bu yıl 12’ncisi düzenlendi. Konferansa, 350’si yabancı yaklaşık 650 öğrenci katılıyor. Öğrenciler, konferansa başka bir ülke delegesi olarak da katılabiliyor.

Dünya meselelerinin tartışılacağı konferans öncesi açıklama yapan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Direktörü Hansın Doğan, kalkınma programı olarak insani hedefler için çalıştıklarını söyledi. 2016- 2030 yılları arası uygulanacak 17 temel kalkınma hedefinin kalkınma politikaları olduğunu belirten Doğan, “Bu politikalar çerçevesinde kalkınmakta olan 166 ülkede 17 hedefi gerçekleştirmek için işbirlikleri yapıyoruz. Bu işbirliklerini, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kalkınma programı çalışmaları hakkında bilgi veren Doğan, şöyle dedi:

“Öncelikle yoksulluk, açlık, çevre sorunları, iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı gibi konularda yoğun faaliyet gösteriyoruz. Son dönemlerde özel sektörün katkılarını daha çok önemsemeye başladık. Özel sektörler olmadan kalkınma hedeflerinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Benim ve ekibimin çalışma maksadı, özel sektörün sahip olduğu teknoloji, finansal kaynaklar, insan gücünü yoksullukla mücadele ve çevre sorunlarını çözmek adına kalkınma hedeflerine ulaşmak için bir araya getirmeye çalışıyoruz.”

MUNTR Genel Sekreteri Derya Buğra Yarkın, konferansta 9 komitenin simule edileceğini, bu komitelerin bazılarının BM Güvenlik Konseyi düzeyinde olduğunu, bazılarının ise ulusal düzeyde olduğunu belirtti.

Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslar olarak biliniyor ve dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışıyor. Konferansların sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderiliyor. Konferans 4 Mart’ta sona erecek.DHA

MERKEZI ANKARA'DAKI MODEL BIRLESMIS MILLETLER DERNEGI TARAFINDAN ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE DUZENLENEN MODEL UNITED NATIONS TURKEY (MUNTR) KONFERANSI, BASLADI. (HANSIN DOGAN) (FOTO:KEMER-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle