Hoşgeldiniz  

KEMER BELEDİYESİ EMİTT FUARINDA

Semih Köken | 22 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

10941452_851161208261009_9116373040991310382_n 1907553_851161271594336_7255503231507024815_n 10923192_851166898260440_8624339870460079070_n 10940539_851163304927466_3505177236942099022_n
İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’te, yerli turizm acentelerine Kemer’in doğal güzellikleri, turizm tesisleri ve alternatif turizm seçenekleri tanıtılıyor.
Geçtiğimiz yıl Rusya da başlayan ekonomik kriz ve 2015 yaz sezonunda bu pazardaki riskten dolayı Kemer Belediyesi ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ile birlikte EMITT fuarında tanıtım atağına başladı.
19’uncu EMITT fuarına Kemer Kaymakam vekili ve Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, KETOB Başkanı Tayyar Gül ve turizmcilerden oluştu.
Kemer standına ilk ziyaret, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı tarafından yapıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan kemer standına, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te katılarak Başkan Mustafa Gül’e 2015 sezonu hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Kemer Kaymakam Vekili ve Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer için bulundukları 19’uncu EMITT fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kemer Belediye Başkanı, KETOB Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile fuar açılışına katıldık. Açılış ardından hep birlikte turizm acentelerinin tamamını yerlerinde ziyaret ettik. Bir tek biz hem Kaymakam hem de Belediye Başkanı olarak fuara katılan olduk bu da olumlu olarak yansıdı. Fuarda acentelerin bizlerden isteklerini öğrendik ve bizde onlara kendi isteklerimizi belirttik. Kemer ile ilgili olarak aldığımız dönüşümler genellikle hep iyi oldu. Kemer’de iç pazar zaten 2013 ve 2014 yıllarında hep ilk üç sırada yer almış. Bu yılda böyle bir beklenti mevcut çünkü acenteler Kemer’in yerli pazar için iyi ve cazibeli bir yer olduğunu belirttiler. Fuar ilk gün itibari ile Kemerimiz için iyi geçiyor” dedi.
GÜL; “FUARDA KEMER TEK YUMRUK OLDU”
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Biz 2010 yılından beri EMITT fuarına katılıyoruz. Kemer Bölgesi ile ilgili en heyecanlı gördüğümüz fuarlardan bir tanesini bu yıl burada yaşıyoruz. Çünkü biz 2010 yılında da o dönem de Kaymakam Bey ile fuar alanını ziyaret etmiştik. Ama o dönemde zamanımız azdı ve yeterli değildi. Ama bugün hemen hemen Antalya’ya ve Kemer’e tur getiren acentelerimizin hepsini ziyaret etme fırsatı bulduk.
Bu ziyaretlerimizde Kemer ile ilgili olarak en büyük takdir toplayan olaylardan bir tanesi Beldibi’ndeki yıkımlar oldu. Yıkımlardan önce bu bölgeye gelen turistlerin büyük rahatsızlık duyduklarını ve çok kötü bir görüntü kirliliği olduğunu, turizm bölgesine yakışmadığını söylediler. Bizde bunun kötü olduğunu biliyorduk ama yıkımların bu kadar çok memnuniyet yaratacağının bizde farkında değildik. Ama burada şu anda otelcisi, acentecisi ve bugün burada fuara katılan herkes Beldibi’ni konuşuluyor ve bununda Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söylüyorlar.
Bunun yanında da tekrar sevindirici olayımız, geçen yılı Kemer bölgesi yerli piyasada birinci sırada bitirdiğini ve bu senede şu anda satışlarda Kemer bölgesinin farkla önde gittiği söyleniyor. Bütün seyahat acentelerinden de övgü dolu sözler aldık Kemer’in gelişmesi, bir dünya şehrine doğru gitmesi, modern bir şehir görünümüne ulaşması, ışıklarıyla giriş yollarıyla ilgili olarak. Bizi de Kemer’in bir idarecisi olarak çok mutlu etti.
Bununda yaşanmasının en büyük özelliklerden bir tanesi Kemer’in artık tek bir belediye olmasından kaynaklanmaktadır. Belediyenin tek olması nedeniyle turizmcisi, kaymakamı, belediye başkanı ve yatırımcısı hep beraber burada tabiri caiz ise bir gövde gösterisi gibi oldu. İnsanlar daha önce ayrımcılık olduğu için, belediyelerin ayrı olması, siyasi ayrımcılıklardan dolayı herkes ayrı ayrı yerlerde tanıtım yapmaya çalışıyordu. Ama şu anda hepimiz bir arada tek yumruk olarak birlikteyiz. Şu anda bakıldığı zamanda Kemer için yerli turizmde bir aşama kaydettiğini söyleye biliriz. Bu da bizi burada çok mutlu etti” dedi.
TAYYAR GÜL; “YERLİ PAZARIN KEMER’E ODAKLANMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül; “ Fuara Kemer Belediyesi ile birlikte katılıyoruz ve burada Kemer’de bulunan bütün otellerimizin tanıtımını yapmak için katıldık. Standımızda otellerimizin göndermiş oldukları tanıtım materyalleri bulunmakta ve bunları dağıtıyoruz. Aynı zamanda standa kurduğumuz büyük ekranla da Beldibi’nden Tekirova’ya kadar olan bütün otellerimizin bilgilerinin gösterimini yapmaktayız.
EMITT’in yapılan açılışının ardından KETOB yönetim kurulu, Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız ile birlikte acenteleri ziyaret ettik. Buradaki ziyaretimizin nedeni ise Kemer ile ilgili bir farkındalık yaratıp Kemer’e odaklanmalarını sağlamak oldu ve bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Aldığımız tepkiler hep iyi yönde oldu. KETOB olarak fuarda ve sonrasında da yerli pazar ile ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle