Hoşgeldiniz  

HABER İŞ GRANDKEMER OTELDE NELER OLUYOR

SEMİH KÖKEN | 27 Ağustos 2014 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

Haber İş sendikasına bağlı Grand Haber Otel’de yaşandığı iddia edilen olaylar gerçekten pes dedirtecek.
Antalya Kemer’de bulunan Türkiye Haber iş Sendikasına ait Grand Haber Otelde yasaya aykırı işler yapıldığını iddiaları gündeme düştü.TÜRK-İŞ’E bağlı Türkiye Haber iş Sendikasının Genel Başkanı Veli Solak, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal İlçioğlu ( Mali Sekreter) ,Sedat Güney ( Genel Eğitim sekreteri) ,ÜmitKaymal ( Genel Sekreter) Mücayit Özdemir (Genel Teşkilatlandırma Sekreteri) olarak geçtiğimiz aylarda göreve gelmişti.Antalya Kemer’de bulunan Grand Haber Otel Sendikanın mülkü olmasına rağmen Sendika yöneticileri tarafından paylaşılmış durumda iddialarının gündeme gelmesi TÜRK-İŞ ve İçişleri Bakanlığı,Turizm Bakanlığının dikkatini çekmiş durumda.Gündeme gelen iddialar ise şöyle.
Haber İş sendikasına bağlı Grand Haber Otel’de yaşandığı iddia edilen olaylar gerçekten pes dedirtecek.
Antalya ve Ankara’da Turizm ve İçişleri bakanlığını harekete geçiren iddialar ise şöyle :

Otelin İşletmesini yapan Telpo Turizm Tic.Ltd.Şirketide Sendikanın ve Piyav Vakfının iştirakidir.

Telpo Turizm Tic.Ltd şirketi Genel Müdürü Kemal İlçioğlu’dur.

Telpo Turizm Tic. Ltd Şti. Kemer Şube Müdürü Kemal ERES, dir( Tek Başına imza Yetkilidir.) Aynı zamanda otelin Satınalma müdürüdür.

Kemal ERES(Emekli öğretmen), Kemal İlçioğlunun kayınbiraderidir.

Otelin Operasyon müdürü Orhan Solak (Genel Başkan Veli Solak’ın Amcaoğludur ve İlkokul mezunu olup, hiçbir turizm deneyimi bulunmamaktadır.) Tek Başına imza yetkilidir.

Grand Haber Otel’in seyahat acenteleriyle sözleşmeleri olmasına rağmen “KAÇAK ACENTECİLİK olarak adlandırılan” başka bir tabirle HANUTÇULUK diye tabir edilen ve sözleşmelere göre otelin her türlü tur düzenlemesi, başka acentelere yönlendirme yapması yasak olmasına rağmen,beş yıldızlı otelin bu tür sokak acenteciliği tabir edilen bir gündemle Kemer ilçesinde anılmaya başlanmasıda iddia edilen dedikodular arasında.
Haber iş sendikasının Genel Mali sekreteri Kemal İlçioğlu ile Genel Başkanın kardeşi Ümit Solak, Misyon Turizm ve Tic. Ltd Şti adı altında kendi adlarına acenta satın aldığı ve yine kendi adlarına Barones(Kemer Liman Başkanlığına kayıtlı)isimli yat satın aldıkları bu şekilde OTEL gelirlerinden kendi şirketlerine maddi kaynaklar aktardıkları iddiası,
BEDELSİZ TUR ADI ALTINDA SENDİKAYA AİT OTELİN PARALARI BAŞKA ELLERE AKTARILIYOR İDDİALARI :
Misyon Turizm ve Ticaret Limited Şirketi bu yat ile Telpo Turizm ve Tic. Limited Şirketi aracılığı ile Grand Haber Hotel müşterilerine (Bedeli otelden tahsil edilmek üzere) ücretsiz yat turu sağlamaya başlandığı iddiası.
Bu organizasyon doğrudan yatın sahibi olan, Misyon Turizm Ticaret Ltd. şirketine para kazandırmak için yapılmaktadır. Yapılan yat turlarına Grand Haber Otel’den yiyecek ve içecek malzemeleri verilmiş ancak bu malzemeler yatta müşterilere ekstra olarak satılmış ve geliri Misyon Turizm ve Tic.Limited Şirketine gitmiş iddiası.
Grand Haber Hotelin kasasına girmesi gereken gelir gelmediği gibi malzemeler kullanılarak da Otel maddi olarak iki kere zarara sokulmuştur. Acentelerin ve Grand Haber Otel’in kasalarına girmesi gereken gelirler usulsüz işlemlerle Misyon Turizm ve Tic. Ltd. şirketinin kasasına girdiği iddiası.
Devletten VERGİ KAÇIRILIYOR İDDİASI:
Ayrıca tüm bu işlemlerle usulsüzlük yapılarak, haksız el koydukları gelirlerin vergisini de fatura edilmediği için devletten vergi kaçırıldığı iddiası
Otel Müşterilerine Ücretsiz olarak yapılan bu yat turu, bir ücret karşılığında Otele fatura edilmesi planlanmış, fakat Genel Müdürün onay vermemesi üzerine fatura edilmemiş, buna rağmen Telpo Turizm ve Tic. Ltd.Şti, Kemer Şube Müdürü Kemal Eres ve Operasyon Müdürü Orhan Solak Misyon Turizm ve Tic.Ltd Şirketine150.000TL,hiçbir karşılığı ve sözleşmesi olmayan ödeme yaptığı iddiası
Misyon Turizme ait olan yatın bütün ihtiyaçları otel gelirlerinden karşılanmakta olduğu , otelden tekneye transferlerin otel araçlarıyla yapıldığı, bu işler için otel personeli ve imkânları kullanıldığı iddiası,
Teknede animasyon yapan elemanlar dahi otel personeli olup SENDİKA OTELİ nelere alet edilerek 150.000 TL ödeme yapıldığı iddialarının ise Antalya Mali Şube tarafından araştırmaya başlandığı iddia edilen konular arasında
HABER İŞ SENDİKASININ ÜYELERİ tarafından yaptırılan otel bugün SENDİKA yönetimi tarafından kendi yakın akrabaları ve kendi şahsi ali menfaatleri kullanılıyor iddiası Antalya –Kemer’de ayyuka çıkmışken Kemer Kaymakamlığının henüz resmi bir işlem başlatıp başlatmadığı ise bilinmiyor.
Sendika çalışanlarına ve üyelerine ait Grand Haber Otelin iddia edildiği üzere bütün olanakları haksız kazanç olarak Misyon Turizmin ortakları Kemal İlçioğlu ve Ümit Solak’ın şirketi için kullandırılıyor iddiaları üzerine SENDİKA YÖNETCİLERİNİN TİCARETTEN MEN OLUR.YANİ TİCARET YAPAMAZ MADDESİNE Muhalefetten İçişleri Bakanlığının soruşturma başlattığı ise gelen bilgiler arasında .
Haksız kazanç elde etmek konusunda her yol denendiği iddiası.

Örnek olarak Türk İş Konfederasyonunun Grand Haber Hotelde yapmış olduğu toplantı otelde doğrudan yapılabilecekken,(Araya acente sokmadan)Misyon Limited Şirketi üzerinden fatura edilmiştir. Bu toplantı konaklamasını otel Misyon Turizme 15.500TL olarak fatura etmiş, Misyon Turizmde bu konaklama bedelini 8000 TL karla23.500TL olarak Türk-İş’e fatura etmiştir.Bu fatura tarihinde Misyon Turizmve Ticaret Limited Şirketinin ortakları Kemalİlçioğlu ve Ümit SOLAKadına kayıtlıdır.Açık seçik Grand Haber Otel zararına haksız kazanç elde edildiğinin ve Misyon turizm şirketine menfaat sağlayarak görevini kötüye kullandığının belgesidir.

Bütün bu işlemleri örtbas edebilme çabası ile Kemal İlçioğlu ve Ümit Solak,Misyon Turizm ve Tic.Limited Şirketini göstermelik olarak Kayseri Melikgazi ikametgâhlı Ramazan Has isimli şahsa devretmek suretiyle ellerinden çıkarmışlardır.
Ramazan Has kim acaba?
Veli Solak,Kemal Eres,Kemal İlçioğlu ve muhasebe müdürü Bülent Yener, birlikte hareket ederek, Grand Haber Hotel’e şişirme faturalar kestirdikleri iddiasının,Mali Şubenin ise Ankara’dan bir şirket üzerinden devamlı surette faturalar kesilerek işlem yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçtiği iddia ediliyor.
İDDİALAR DEVAM EDİYOR
Grand Haber Otel’de Genel Başkan Veli Solak,Mali SekreterKemal İlçioglu,Veli Solak’ın kardeşi Ümit Solak, Amcaoğlu Orhan Solak, Kemal İlçioğlu’nun kayınbiraderi aynı zamanda kemer şube müdürü ve Satın alma müdürü Kemal Eres ve muhasebe müdürü Bülent Yener’in beraber yönettiği HABER İŞ OTEL konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar ulaştığı yine konuşulanlar arasında
Grand Haber Hoteli’in zarara uğratıldığı gelirlerinin haksız olarak HABER İŞ SENDİKASINA ait olmayan Misyon Turizm Tic.Ltd. Şirketine aktarıldığı iddiaları Turizm kamuoyunu ve Ankara’da TÜRK –İŞ’i bayağı meşgul edeceği, TÜRK-İŞ Başkanlar kurulunun toplanarak SENDİKA BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISINDA bulunabilecekleri belirtiliyor.
Önemli olan iddia ise otelin bir şekilde maddi olarak içinin boşaltılarak yakın bir zamanda iflas etmesi için zemin hazırlandığı sendika üyeleri tarafından belirtiliyor. Hatta bu yönde otel personeline yoğun baskılar yapılarak konuşmamaları yönünde uyarıldığı yine iddia edilen konular arasında. İşini kaybetme korkusuyla personelin Polis ve Maliye’ye ifade vermemesi ve konuşmaması konusunda iddiaların gerçekliği konusunda ise geçtiğimiz aylarda yaşanan bir olay HABER İŞ OTEL VE SENDİKA YÖNETİCİLERİ HAKKINDA ortaya atılan iddialara ışık tutuyor.
Üçüncü imzaya yetkili Otelin Genel Müdürü Metin Peltek’in SENDİKA YÖNETİMİ tarafından yapıldığı iddia edilen usulsüz ödeme ve faturalara imza atmadığı için iş akdinin fesih edilerek otelden uzaklaştırıldığını tüm Turizm camiası o günlerde yaşanan ayrılış sürecinde bilgi sahibi olmuştu.
KAYNAK :http://www.parlamentohaber.com/haber-is-sendikasina-bagli-grand-haber-otelde-yasandigi-iddia-edilen-olaylar-gercekten-pes-dedirtecek-22516.html

images

0_L

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle