Hoşgeldiniz  

Beytüşşebaplı gençler Antalya’ya hayran kaldı

Semih Köken | 26 Nisan 2016 | Antalya Haber, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Beytüşşebaplı gençler Antalya’ya hayran kaldı

YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı’nda gösterdikleri başarıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Antalya’da 5 yıldızlı bir otelde misafir edilen Beytüşşebap’tan 10 öğrenci, unutulmaz bir tatil yaşadı. Gençler hayran kaldıkları Antalya’yı üniversite tercihlerinde ilk sıraya yazacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yaşayan ve YGS sınavında başarılı olan 10 öğrenciyi 5 gün Antalya’da misafir etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in daveti, Beytüşşebap Kaymakamlığı işbirliği ile Antalya’ya gelen gençler, 5 gün boyunca Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde ağırlandı. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfe çıkan, ilk kez uçağa binip, deniz gören gençler, unutulmaz günler yaşadı. Başarılı gençler üniversite tercihlerinde Antalya’yı ilk sıraya yazacak.

ANTALYA’YA MERHABA DEDİLER

Öğrenciler, Antalya tatili sayesinde hayatlarında birçok ilki de gerçekleştirdi. İlk kez uçağa binmenin, deniz görmenin keyfini yaşadı. Kemer Hizmet Birimi’nin organize ettiği gezi kapsamında Antalya Akvaryum’u ziyaret eden öğrenciler, heyecan dolu saatler geçirdi. Balıkları yakından inceleme şansı yakalayan gençler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Köpekbalıklarını karşılarında görünce oldukça heyecanlanan gençler, daha sonra Faselis Antik Kenti’ni gezdi, teleferikle Tahtalı Dağı’na çıkarak Antalya’yı kuş bakışı seyretti, EXPO 2016, Düden Şelalesi, Hayvanat Bahçesi gibi birçok yeri gezme fırsatı buldu.

“İLKLERİ YAŞADIM”

Hayatında ilk kez deniz görmenin sevincini yaşayan 18 yaşındaki Erkan Temel Antalya’ya hayran kaldığını belirterek “Şırnak Beytüşşebap Pirinçli Çok Programlı Anadolu Lisesi sayısal bölümü öğrencisiyim. İlk kez batı bölgesini görüyorum. Akvaryumu ziyaret ettik. Balıkları ilk kez bu kadar yakından gördüm. Geldiğimizde öylesine sıcak bir ilgi ile karşılandım ki tarif bile edemem. EXPO’ya gelebilmek benim için tamamen bir hayaldi. Gezi listemizde EXPO’yu görünce çok heyecanlandım. Bizi burada ağırlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“HAYALİM GERÇEK OLDU”

19 yaşındaki Adile Aktaş da ilk defa Şırnak dışına çıktığını ve Antalya gezisi hediyesinin kendisine layık görülmesinden dolayı onur duyduğunu belirtti. Aktaş, “Antalya’ya gelmek, bu dünya kentini gezmek hep hayalimdi. Şimdi hayalim gerçekleşti. İnanılır gibi değil. Antalya’yı çok beğendim. Üniversite tercihlerim arasında Antalya ilk sırada olacak” dedi.

UNUTAMAYACAKLARI BİR ANI OLACAK

Matematik öğretmeni 33 yaşındaki Elif Değirmenci de şöyle konuştu: “Gönül isterdi ki daha çok öğrencim Antalya’ya gelsin. Ama imkanlar doğrultusunda 10 öğrencinin bile gelmesi çok güzel. Bu gezi onlar için muhteşem. Doğudaki imkanların yokluğuna baktığınız zaman Antalya onların hafızalarında bir ömür yer edecek. Unutamayacakları bir anı olacak. Geri döndüklerinde ise herkese anlatacaklar. Diğer öğrencilerin başarılarına pozitif katkıları olacak. Yüreği güzel öğrencilerim hayatlarındaki ilkleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sayesinde yaşama imkanı buldu.”7f13840999c6feab85089294e190095a 62c7a08181347e0173a5b1af08a0b965 b045d86e1ca009e6eb6829438f235db5 b91a3bc28b083bd12946245035c20598

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle