Hoşgeldiniz  

Baraner: ‘Biz Rus toplumunu bir komşu ve hayat ortağı olarak kabul ediyoruz’

Semih Köken | 21 Haziran 2016 | Antalya Haber, Oteller, Turizm A- A+

Baraner: ‘Biz Rus toplumunu bir komşu ve hayat ortağı olarak kabul ediyoruz’

hüseyinTürk turizminin önde gelen isimlerinden Hüseyin Baraner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektup sonrası gelişmeleri değerlendirirken, “Yeni yumuşama dönemi turizm sektöründe bayram havasında karşılanmıştır. Türk-Rus dostluğu bölgeye denge getirecek” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e yazdığı mektuplar ve bu mektuplara Kremlin’den cevap gelmesi Türkiye’de en çok turizm sektörünü mutlu etti.

Almanya’nın turizm devlerinden TUİ’nin uzun yıllar Türkiye temsilciliğini yapan Hüseyin Baraner, “Turizmciler olarak her iki ülkenin en üst düzey yöneticilerinin mektupla da olsa ilişkiye geçmesinden son derece memnunuz. Gelecek için de umutluyuz” dedi.

RUSLAR TÜRKLERİN HAYAT ORTAĞI

Türkiye ile Rusya arasında mektupla başlayan yeni yumuşama döneminin turizm camiasında bayram havasında karşılandığına dikkat çeken Hüseyin Baraner, “Yaşanan uçak krizinden sonra Türk-Rus dostluğu daha deneyimli, daha vizyoner ve daha sürdürülebilir olacaktır. Biz Türkler olarak sevgimizin bütün Rus toplumuna olduğunu söylemek isterim. Biz Rus toplumunu bir komşu ve hayat ortağı olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

DOSTLUK BÖLGEYE DENGE GETİRECEK

Türk-Rus dostluğunun uçak krizinden en az zarar alması için yoğun çaba harcadıklarını belirten tecrübeli turizmci Hüseyin Baraner, “Türk-Rus dostluğu bölgeye denge getirecek. Türkiye ile Rusya’nın arası açık olursa, bu durum diğer güçlerin işine yarıyor. Cumhurbaşkanımızın mektup yazmasıyla başlayan bu dönemden itibaren hem Rusya’nın Türkiye ile ve hem de Türkiye’nin Rusya ile beraber yaşama mecburiyeti olduğu artık bilinmelidir. Rusya ile ekmeğimizi paylaşmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK DOSTLUK KURULMUŞTU

Türkler ile Rusların uzun seneler farklı yönetim biçimlerinden gelen topluluklar olmalarına rağmen son 30 senede dünyanın imrendiği bir dostluk kurduklarına dikkat çeken Hüseyin Baraner, “Bu dostluğu bir dönem iki ülke arasında en üst düzey stratejik bir işbirliğine kadar taşıdık. Bu dostluk halkların bütün katmanlarına yayılmıştı. İki ülke ekonomisine sıçradı. Rusya ile Türkiye arasında çok ciddi ticari ve ekonomik hareketlilik yaşandı. Bu halka da yayıldı. Sokaktaki bakkaldan, en büyük holding patronuna kadar iki ülke olarak bu durumdan büyük faydalar sağlandı. Bu dostluğu yeni süreçte yeniden yakalamalıyız.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle